(Last Updated On: 29. april 2019)

Også Stevnsbadet er uhyre populært

Ole S. Hansens Stevnsbadet tiltrækker mange badegæster.
(Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: En ny undersøgelse fra Dansk Svømmebadsteknisk Forening (DSF) viser, at over 34 millioner badegæster besøgte de danske svømmehaller i 2018.

Motion og sundhed

Foreningen vil gerne sætte fokus på den store betydning, svømmebadene har for samfundet som både motions- og sundhedstilbud.

Det har derfor været et sekundært mål med undersøgelsen at kortlægge, hvilke typer gæster der besøger svømmebadene. Til det formål har DSF opdelt gæsterne i forskellige kategorier.

Undersøgelsen viser, at de “offentlige gæster”, altså gæster, der kommer til svømmehallen uden for organiseringer som klubber, foreninger og skoler udgør hele 67 procent af det samlede besøgsantal, hvorimod foreningerne ligger på 23 pct. af badetiden.

Tal fra Stevnsbadet

Det er nærmest det modsatte for brugerne af nye Stevnsbadet, som er fra 2012.

Det stevnske svømmeparadis styres på 25. år af halinspektør Ole S. Hansen, som kan oplyse, at de fire bassiner med varmt vand fra 27 til 31 grader, har besøg af 40.000 offentlige gæster og 60.000 foreningssvømmere hvert år.

– De 100.000 årlige gæster giver os ingen smertegrænse for hvad Stevnsbadet kan kapere, siger Ole Hansen, men tilføjer, at der ikke kan være mere end de 60 pct. foreningsbadere af hensyn til fordelingen af tider, så de 40 pct. offentlige gæster også kan få lov til at tage nogle svømmetag.

Flest i weekender

Ligesom landsundersøgelsen viser, er der fremgang for besøgstallet i Stevnsbadet.

– Antallet af gæster har nok fundet en balance hos os, men det afhænger af vejret. Er det gode somre, så kan der komme færre gæster, men weekender er der hvor besøget topper. Det er vores bedste dage, sige Ole Hansen, der skal tilbage til bassinerne og holde øje med gæster i badetøj, som til gengæld kan følge årets gang med udsigten over markerne, hvor de morgenduelige kan blive et med solopgangen.

sky

 

Skriv en kommentar