(Last Updated On: 7. april 2020)

Jeg mener, at statsministerens planer om at åbne mere op for Danmark er forhastede, når hun vil starte med de mindste børn. Men udfra det, som jeg kan læse mig til, så vil lokale daginstitutioner og lokale skoler først blive åbnet, når der lokalt er truffet beslutning om det. Det vil sige, at Stevns kommune i samarbejde med Sundhedsmyndighederne først skal sikre, at rammer og hygiejneforhold er på plads inden en eventuel åbning. Der er altså mulighed for at en kommune kan udskyde åbningen for de mindste børn.

Mit ærinde med dette indlæg, er at argumentere for at regeringen, statsminister Mette Frederiksen (S) og landets kommuner, herunder Stevns kommune, genovervejer strategien.

Det forekommer mig, at være voldsomt at starte med de allermindste i vores samfund, især når selv de bedste eksperter ikke kender de fulde effekter af coronavirussen.

Jeg vil også gerne af hensyn til økonomien og beskæftigelsen åbne Danmark helt op igen. Jeg synes også, at det er rigtig godt at mange bakker op om det lokale erhvervsliv, som på mange måder er hårdt ramt af coronakrisen. Men når alt det er sagt og understreget, så er det svært at forstå, hvorfor man starter åbningen med de allermindste børn i samfundet. Det er ulogisk.

Det vil sikkert også vise sig at være vanskeligt at forklare vuggestuebørn og andre små børn at de skal holde afstand. Jo ældre man er, jo bedre forstår man konsekvenserne af ens handlinger. Og de fleste ved vel, at sygdomme spredes i børneinstitutioner. Jeg håber godt nok, at tingene er tænkt rigtig godt igennem.

Jeg synes, at regeringen på en række områder har handlet korrekt i forhold til coronavirussen, men på nogen områder hænger strategien ikke sammen. Og lige her hopper kæden af. Grundlaget for at kaste Danmarks fremtid, børnene, ud i et coronaeksperiment er ganske enkelt for tyndt og usikkert. Vi skal først have mere fakta på bordet. Det skal være min opfordring.

Martin Henriksen
Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

Skriv en kommentar