(Last Updated On: 11. oktober 2019)

300 deltagere tilbagelagde knapt 300 km

Både hjælpere og svømmere havde en god dag i Stevnsbadet. (Privatfotos)

Sport: Søndag den 6. oktober afholdt SHS-Stevns og Stevnsbadet Den Store Svømmedag.

En solid tradition

Den Store Svømmedag er traditionen tro blevet afholdt denne første søndag i oktober i forskellige svømmehaller rundt om i Danmark.

Den Store Svømmedag er arrangeret af Dansk Svømmeunion i samarbejde med de lokale svømmeklubber og haller.

Helt konkret havde 38 klubber/haller valgt at deltage i år, og heldigvis var det rigtig mange, som dermed prioriterede at deltage i den landsdækkende svømmebegivenhed.

Hygge og konkurrence

Stævnet er for børn, unge og ældre, og nogle deltagere kommer for motionens skyld, nogle for hyggens skyld og andre for konkurrencens skyld, der var nemlig pengepræmier på spil for arrangementsstedet.

– Hos SHS-Stevns forløb dagen lige så hyggeligt og vellykket, som det plejer, siger Tine Jensen, som er svømmeskoleleder i SHS-Stevns.

– Som en mor udtrykte det: ”Det er et alle tiders koncept, der giver anledning til at samle familien og være sammen om en fælles aktivitet, alle kan være med i. Sidste år var vores mormor med, og hun var vældig begejstret”, fortæller Tine Jensen.

Resultater fra dagen

I alt deltog 303 svømmere i løbet af dagen i det store bassin, og til sammen svømmede vi over 276 km, hvilket var flere personer men knapt så langt som sidste år.

Det rakte til en 7. plads i alle tre kategorier, der kunne vindes præmier i.

– Og det kan vi trods alt være stolte af på Stevns, da vi var oppe imod 38 andre klubber og haller og heraf nogle store klubber, oplyser Tine Jensen.

Den yngste og den ældste

Yngste svømmer på dagen var Tobias Lindegaard Olsen, på 2 år og 10 måneder og ældste svømmer var Bente Eriksen på 77 år.

Anna Andersen på 9 år havde besluttet at slå far Rasmus’ 5 km fra sidste år, og det gjorde hun. Far Rasmus havde i år det mål, at blive ved i alle seks timer, med indlagte pauser og kom op på 7 km, så mon ikke Anna tager handsken op igen næste år.

Længste distance på dagen var hele 12 km, som blev svømmet af den 13-årige konkurrencesvømmer Cecilie Bagge Rasmussen.

En særlig præstation

Mange svømmere gik derfra med glæde over at have været med og over egne præstationer, men én svømmer kunne især være meget stolt over egen bedrift.

Søren Baastrup, på 67 år, meldte sig sidste sommer ind på SHS-Stevns’ Vandskrækhold for voksne og kunne på Den Store Svømmedag et år efter vise sig selv og andre, hvordan det nytter at beslutte sig for at træne og øve sig ud af sin vandskræk.

Søren svømmede hele 700 meter uden hjælpemidler eller instruktørstøtte, fortæller Tine Jensen, som også takker sponsorere og de 25 frivillige hjælpere, som stod for alt det praktiske.

Skriv en kommentar