(Last Updated On: 15. oktober 2018)

Til venstre Viktoria Marx, til højre Judit Hammerich. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Man undgår ikke at blive påvirket af den gode stemning, som møder én, lige så snart man træder ind i Stevnsbadet tirsdag formiddag.

Tirsdag er ugedagen, hvor LOF Stevns har kompenserende svømning på skemaet. Dagen igennem kommer op mod 200 borgere for at deltage i en halv times svømning – og for at mødes med deres holdkammerater og de mange frivillige, som gerne bruger nogle timer af deres tirsdag på at hjælpe til i vandet.

I kaffestuen sørger andre frivillige for friskbrygget kaffe og hjemmebag. Efter en halv times træning i bassinet, er det her man mødes, det er her, snakken flyver hen over bordet, der bliver grinet og hygget, for det sociale samvær udgør – mindst – en lige så vigtigt del, som det at få rørt sig i vandet.

De frivillige tæller i alt 22, hvoraf mange har været med i adskillige år, og alle har de en stor del af æren for den gode stemning og for at undervisningen fungerer tirsdag efter tirsdag.

Fra visiteret til frivillig

Én af de frivillige er Viktoria Marx, en rigtig solstrålehistorie, for Viktoria var oprindelig visiteret til genoptræning.

Nu er hun frivillig hjælper i vandet, og det har hun været de seneste 5-6 år. Og der er ingen tvivl om, at hun er vild med det.

– Det er en fysisk og mental indsprøjtning hver eneste uge, og når jeg går hjem, glæder jeg mig allerede til at komme igen næste tirsdag, fortæller Viktoria, der bl.a. er frivillig hjælper for Judit Hammerich.

Faglighed og energi

Judit er netop startet på sin anden sæson med visiteret genoptræning på et af LOF’s svømmehold i varmtvandsbassinet. Hun har gigt i lændehvirvlen og skulderen, og hjælpen fra Viktoria er uundværlig.

– Viktoria hjælper mig med at gøre øvelserne korrekt, og så ved hun, hvornår hun skal herse med mig, griner Judit, da hun efter endt undervisning sætter sig ind i kaffestuen.

Grin er der også mange af, mens de to er i bassinet, for ud over at yde faglig støtte er det også Viktorias mission at højne energiniveauet, og her er gode grin et vigtigt element.

Judit er meget taknemmelig, både for sin frivillige hjælper og for den kompenserende svømmeundervisning.

– Både hyggen, sammenholdet og omsorgen. Og så er der styr på det, her er rart og trygt at være, det er sjovt, og så har det givet mig flere kræfter og en bedre vejrtrækning, fortæller hun.

Eneste minus er, at der nu er efterårsferie, for så er der ingen undervisning i Stevnsbadet.

I 2016 modtog de frivillige Stevns Handicappris.
rmh

Nomineret til Danskernes Idrætspris

Viktoria Marx har nomineret LOF Handicapsvømning til Danskernes Idrætspris 2018. Hun skrev i sin nominering:

Handicapsvømningen skal vinde Danskernes Idrætspris, fordi der hver tirsdag går over 200 glade mennesker hjem fra svømmehallen. De har trænet i vandet og måske fået en sludder og en kop kaffe i mødelokalet bagefter. Mange giver udtryk for, at træningen og samværet er et højdepunkt i ugen, og at de glæder sig til næste tirsdag. Som hjælper er det da også en fornøjelse at se hvilken glæde deltagerne udstråler, og hvilken entusiasme de udviser. Handicapsvømningen dækker et behov, der ellers ikke bliver tilgodeset og viser, at selvom en person har et handicap, er det muligt at dyrke idræt – og at alder ikke er en hindring :-).

Skriv en kommentar