(Last Updated On: 20. juli 2021)

 

Fugleskydningsskytterne havde gode forhold på den nye badebro. (Privatfoto)

Strøby Ladeplads: Fugleskydningsselskabet ”Det Nordlige Stevns” af 1882 afholdt for nylig deres traditionsrige skydning nummer 139 – og havde det ikke været for coronaen, som sørgede for aflysning i 2020, havde det være jubilæumsskydning nummer 140.

– Men det må vente til næste år, siger foreningens nye formand, Peter Loui Nielsen, som til gengæld glædede sig over det store fremmøde med deltagelse af 42 skytter.

– Desværre var der gået coronarust i løbene på de gamle geværer. Der blev brugt 361 skud og kun cirka halvdelen var skudt ned, så det kan da kun gå fremad fra nu, konstaterer den nye formand, der måtte starte frokosten med et minuts stilhed til minde om æresmedlem Preben Petersen.

Til gengæld bød han velkommen til to ny æresmedlemmer: medlem gennem 24 år, Henrik Nielsen og tidligere formand og medlem gennem 33 år, Robert Nielsen.
Ved en fugleskydning er skydemålet en udskåret fugl af træ, hvorpå der sidder et antal jernbeslag. Disse beslag skal skydes ned i en bestemt rækkefølge, og hver nedskydning udløser en gevinst til skytten. Den, der skyder den sidste plade ned, bliver fuglekonge. Når et mål er nedlagt, tilfalder præmien til den person, som skytten skyder for, og ikke til skytten selv.

Årets fuglekonge blev Poul Christian Larsen. Udvalgte resultater kan ses i nærværende boks.

 

‘Fuglen’ som der skulle skydes efter, var sat op på Restaurant Udsigtens nye badebro. (Privatfoto)

Skriv en kommentar