(Last Updated On: 12. december 2019)

Repræsentant fra TrygFonden, Jørn Rise, overrækker donation på 60.474 kr. til en demensstol, som afprøves en borger, Britta Jørgensen, mens medarbejder i Nichen Susan Ravn og leder Linda Dahl ser til.
(Foto: Klaus Slavensky)

Hårlev: Der var glæde blandt beboere og brugere i Nichen på Hotherhaven i sidste uge, hvor man dels præsenterede en ny demens-gyngestol, og fik overrakt donation fra TrygFonden.

Slap af, slap heeelt af

Gyngestolen får sin plads på demenscentret på Hotherhaven, og vil komme, både de 35 beboere og de daglige brugere i dagtilbuddet Nichen, til gavn.

Gyngestolen vil hjælpe brugerne med at slappe af og øge både deres mentale og fysiske velbefindende.

– Vi er rigtig glade for TrygFondens donation, siger Linda Marie Dahl, som er leder af Hotherhavens Plejecenter og dagtilbuddet Nichen, og hun forklarer, at den særlige demens-gyngestol har en beroligende virkning, og derved kan personalet bedre hjælpe en person med demens med at finde ro og blive afslappet.

– Gyngestolen vil helt sikkert komme mange til gode, og dermed også være til glæde for pårørende og medarbejdere, siger hun.

Med indbygget musik

Det er dokumenteret, at den vuggende gyngebevægelse er god for blodomløbet og koncentrationen samt virker beroligende for brugeren af stolen.

Derudover er de vuggende bevægelser med til at stimulere brugerens balance. Og så er der indbygget musik, som er komponeret af Niels Eje, der gennem snart 20 år har udviklet sansestimulerende musik, der beroliger hjernen og bevæger følelserne.

Har stort potentiale

Personalet i Hotherhaven er sikre på, at den nye gyngestol kommer til at gøre en stor forskel i hverdagen, og ikke mindst bidrage til arbejdet med at skabe et trygt og roligt miljø på centret.

– For et par år siden havde vi gyngestolen på prøve, her oplevede vi nærmest „kamp” imellem vores daggæster om at få lov til at hvile i gyngestolen, siger Susan Ravn, som er ansat i dagtilbuddet Nichen, og tilføjer: Allerede dengang var stolen et meget stort ønske, da vi kunne se dens potentiale.

Bruger: Totalt velvære

Jette Hadsner er 78 år, og hun har vaskulær demens (blodpropper i hjernens blodkar) og KOL, og hun er begejstret for den nye wellness-stol.

– Det er bare dejligt. Jeg kommer hurtigere i drømmeland, og mine gode tider og oplevelser forstærkes, siger hun og kalder musikken for beroligende.

– Man får en skøn putte fornemmelse. Jeg kan mærke hele min krop og føler et totalt velvære, lyder det fra en af dem, som skal benytte gyngestolen.

Støtter nye forsøg

Det er TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, der står bag donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre trivsel og støtte udsatte og sårbare grupper, fortalte Jørn Rise Andersen fraTrygFonden, da han i sidste uge besøgte Hotherhavens Plejecenter.

– Vi støtter dette, fordi det er et nyt forsøg, som vi ser frem til at få en respons på, så vi kan se hvordan stolen virker i arbejdet, og fordi vi ved, at der er begrænsede midler til netop den type velfærd, lød det fra Jørn Rise.

Også til dagligstuen

Deres udsendte prøvede stolen, og der er ingen tvivl om, at den moderne gyngestolsterapi er ideel til plejehjem, til sanserum, som redskab for ergoterapeuter eller til dagligstuen derhjemme.

sky

 

Skriv en kommentar