(Last Updated On: 4. juni 2018)

Hårlev: Stevns, Køge og Faxe Kommuner har modtaget puljemidler fra Sundhedsstyrelsen, som led i den nationale demenshandlingsplan til etablering af rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende.

Nu er kommunerne nået så langt i projektet, at de tre rådgivnings- og aktivitetscentre kan åbne.

Det sker på Stevns fredag den 8. juni, hvor man mellem kl. 10 og 12.30 kan møde demenskoordinatorerne og få en snak om centrets muligheder for borgere med demens og deres pårørende. Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Henning Urban Dam Nielsen, byder velkommen.

Stevns afdelingen får til huse i sundheds- og frivillighedscentret på Hovedgaden 46 i Hårlev.

Frit valg mellem tre centre

Mandag den 4. juni åbner en tilsvarende afdeling på Præstøvej 78 i Faxe, og onsdag den 6. juni på Ølbyvej 50 i Køge.

Med ønsket om at skabe en stærk tværkommunal platform, hvor viden, ressourcer og erfaringer deles på tværs af kommunegrænser, skal de tre nye centre gerne blive et samlingspunkt for demensramte og pårørende med åben rådgivning, fælles aktiviteter og netværk.

Borgere i de tre kommuner kan frit vælge hvilken afdeling, de ønsker at bruge eller besøge.
rmh

ØDA

 

  • Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter (ØDA) er et tværkommunalt projekt mellem Køge, Stevns og Faxe kommuner samt Alzheimerforeningen.
  • Hver kommune får egen afdeling, hvor demensteamet står til rådighed for borgere, til at yde uvisiteret, åben og anonym rådgivning.
  • Desuden skal udvides og udvikles aktivitetstilbud til borgere med demens og deres pårørende.

 

Skriv en kommentar