(Last Updated On: 17. marts 2020)

Normalt plejer de små optimistjoller at have saltvand under sænkekølen, men denne lørdag var det mere klor end salt, som skvulpede under glasfiberskroget. (Privatfoto)

Store Heddinge: De yngste sejlere i Sejklubben Rødvig Stevns indledte forrige søndag sejlsæsonen på vand i Stevnsbadet, hvor de havde en træningseftermiddag med kæntring på programmet.

Klubben havde taget egen optimistjolle med, som behørigt var blevet rengjort, inden den blev »søsat«.

Først blev alle unge beordret i baljen, hvor de hver især skulle bevise, at de var i stand til at svømme 200 meter med tøj og redningsvest. Derefter skulle de med vilje kæntre jollen og bevise over for sig selv og deres instruktør, at de kunne få skrog og sejl på ret køl igen.

I den sammenhæng er der også lige en opgave med at lænse jollen for vand. Det er en meget vigtig opgave at kunne mestre, da man bliver meget forskrækket første gang, man kæntrer. Derfor er det rigtigt godt, at den første gang sker under kontrollerede former i en svømmehal, hvor man i ro og mag kan lære teknikkerne, inden det går løs på bølgen blå i Østersøen ud for Rødvig.

Ungdomstrænerne og formanden for Sejklubben Rødvig Stevns var tilfredse med dagens forløb.

– Det er en helt fantastisk entusiasme og glæde ungerne har i mødet med vand. Sejlads er for alle. Og vi har heldigvis plads til flere sejlere, når vi starter sæsonen på vandet, lyder det fra formand Rolf Larsen, der henviser til, at hvis man gerne vil have det sjovt på vandet og lære at sejle, så er man velkommen til at ringe til ungdomstræner Erik Nielsen på mobil 20869760 for at høre nærmere.

Skriv en kommentar