(Last Updated On: 31. januar 2017)

Stevns Frivillighedscenters slogan »Dit guld på Stevns« blev til virkelighed, da kommunens socialudvalgsformand Thor Grønbæk, overrakte en kilotung guldnøgle til formandeen Johnny Andersen. (Foto: Klaus Slavensky)

Hårlev: Der var nytårskur i Stevns Frivillighedscenter mandag den 30. januar. Med taler og flot danseopvisning ved de yderst velklædte dancing queens og kavalerer fra Noble Dance.

Baggrunden for festlighederne var, at Stevns Frivillighedscenter lagde projekttrøjen, og samtidig tog mod nøglen, der åbner døren til en fremtid, som selvstændig forening.

Nøgle til eget hus
Det skete da formanden for Stevns kommunes Social- og Sundhedsudvalg, Thor Grønbæk, symbolsk overrakte en guldnøgle i King Sixe, til formanden for Stevns Frivillighedscenter, Johnny Andersen.

Thor Grønbæk udtrykte både vemod over at kommunen giver slip på det vellykkede projekt, og glæde over at de over 150 foreninger på Stevns får selvstændighed. Kommunen fortsætter med økonomisk støtte og stiller frie lokaler til rådighed i de gamle rådhuslokaler i Hårlev, hvor Frivillighedscentret får til huse.

Vil være blandt de bedste
Formand Andersen fortalte, at foreningen ville styrke indsatsen for udsatte børn og unge, og undersøge samarbejdsmuligheder med skolerne om bistand til lektiehjælp.

Den store, flotte guldnøgle er ikke sådan én man har hængende om halsen, så den får en plads på væggen i det nye Frivillighedscenter. Her skal den minde om bestyrelsens ambitioner om at komme i top 10 blandt frivillighedsforeningerne på Sjælland i 2017, og på sejrskamlerne på landsplan i 2018.

Frivillighed gør en forskel
Det er mål som Stevns Frivillighedscenter ikke får problemer med at nå, hvis man skal tro Thor Grønbæk, der roste foreningen for at gøre en positiv forskel ved at skabe både liv og trivsel på Stevns. Han understregede sine ord med at overrække gaver til bestyrelsen og Frivillighedscentrets daglige leder, Lene Bjerrum Bach.

Og så var der dans og rundvisning i huset.
sky

 

Skriv en kommentar