(Last Updated On: 13. september 2022)

En skøn formiddag på skolebiblioteket med sækkestol, en god bog og fællesskab med kammeraterne. (Foto: Strøbyskolen)

Strøby Egede: På skoler rundt omkring i hele landet blev FN’s internationale læsedag torsdag den 8. september markeret. Også her i Stevns Kommune, hvor bl.a. Strøbyskolen fejrede dagen ved at invitere alle skolens elever til at komme forbi biblioteket og læse på en anderledes og sjov måde i godt selskab.

– Hele formiddagen summede biblioteket af liv og læsning. Der blev læst inde i et telt, under eller ovenpå et bord. Læst med en lygte eller læst højt gennem et rør, fortæller Maria Heidelbach Krause fra skolebiblioteket.

Alle de elever, der i løbet af torsdagen læste på biblioteket, satte en post-it seddel med deres navn og klasse på en planche på døren. Det var der mange, der gjorde – ifølge Maria Heidelbach Krause var i omegnen af 150-200 elever forbi.

Den internationale læsedag blev således til en rigtig hyggelig formiddag for mange af Strøbyskolens elever, og som Sofus fra 2.a. spontant udbrød med hænderne over hovedet.

– Det er verdens bedste skoledag! Det er sjovt og hyggeligt at læse sådan her, sagde han.

FN’s internationale læsedag er siden 1966 blevet markeret over hele verden for at synliggøre vigtigheden af læsning og læsefærdigheder. Med dagen fremhæves den store betydning, som læsefærdigheder har for både enkeltpersoner, fællesskaber og samfundet som helhed.

 

Alle, der var på biblioteket, skrev efterfølgende deres navn og klasse på en post-it. (Foto: Strøbyskolen)

Skriv en kommentar