(Last Updated On: 6. december 2021)

Der var rød løber, taler og snoreklip ved lørdagens halindvielse.

Store Heddinge: Lørdag eftermiddag den 4. december kl. 13 var der officiel indvielse af den nye Stevnshallen på Parkvej.

Vejret viste sig fra sin bedste side, og godt 100 borgere – heraf mange fra det lokale foreningsliv – var mødt op på parkeringspladsen foran den nye hal, som med fælles vindfang og indgang ligger i sammenhæng med Stevnsbadet. Og flere kom til i løbet af de to timer, som indvielsesfestlighederne varede.

Se billederne fra indvielsen. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

 

Nyeste skud på stammen af sportshaller

Til at holde de officielle taler var dels borgmester Anette Mortensen (V), der også fik overdraget guldsaksen til det efterfølgende obligatoriske snoreklip.

Borgmester Anette Mortensen (V) klippede snoren ind til den nye Stevnshal. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Det nyeste skud på stammen af sportshaller i Stevns Kommune’, som borgmesteren formulerede det i sin tale, og hun glædede sig over de flotte nye rammer, for det, som hun gerne påstår, er Danmarks bedste foreningsliv, nemlig det stevnske foreningsliv, som nu har fået:

– En ny, lys, venlig og helt opdateret hal med mødelokaler, multisal, caféområde – og køkken, når det er klart. Jeg synes, at vi har fået en rigtig flot hal, som set udefra giver et løft til området i sammenhæng med Stevnsbadet, og indefra lever op til alt det, en moderne sportshal skal tilbyde aktive sportsfolk, børn og pensionister, sagde borgmesteren.

Store drømme og visioner

Anette Mortensen glæder sig nu til de næste vigtige skridt i udviklingen af en samlet aktivitets- og sportspark, baseret på den den visionsplan som kommunalbestyrelsen godkendte for et års tid siden, hvor der drømmes stort med planer om bl.a. skateranlæg, legeplads, stisystemer, ny beplantning, ny adgangsvej, atletik- og multibaner mm., parkering samt et muligt helt nyt boligområde syd for Sigerslevvej.

Mest ambitiøst, sagde borgmesteren, er drømmen og ønsket om at udvikle et nyt, multifunktionelt hus for kultur, foreninger og ungdom der, hvor den gamle hal ligger i dag

– Kan I se det for jer? Jeg kan. Det er ligesom indenfor sporten, hvis man drømmer vildt og stort, så ender man også med at vinde, sluttede borgmester, hvorefter hun gav ordet videre til udvalgsformanden for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET), Mikkel Lundemann (K).

Videreføre fællesskabet i nye rammer

Udvalgsformanden glædede sig over, at Store Heddinge nu har fået et moderne forsamlingshus, og han håbede, at foreningerne vil tage det fællesskab, som han selv husker fra den gamle Stevnshal, med sig over i den nye Stevnshal.

Tale var der også fra udvalgsformand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann (K).

Mikkel Lundemann fortalte anekdoter fra brugere af den gamle Stevnshal: Om Torben, der var puslingedreng, hans kone Randi, der blev født samme år som hallen blev indviet og siden har brugt utallige timer i hallen, Lasse Svan, der begyndte sin håndboldkarriere i Sierslev HK og Pia, der er jævnaldrende med Mikkel, og som i sin egenskab af foreningsformand også bliver en af ’byggeklodserne’ for den nye hal og det nye fællesskab.

Alle har de haft gode oplevelser og fællesskaber i den gamle hal. Såsom afdansnings- og halballer, badminton og firmafodbold, gymnastikafslutninger, repræsentantskabsmøder i Nordea, bierfester, puslingekampe, topopgør mellem Sierslev HK og GOG og dengang Danmark vandt over Østtyskland i damehåndbold med cifrene 10-2 – og mange andre glædelige og spændende begivenheder.

– Jeg håber, at vi kan tilføre den historie og erfaring til den nye hal og lade det være en inspiration til de næste 50 års aktiviteter, sagde Mikkel Lundemann, som også håbede, at Lasse Svan ville gøre alvor af et løfte, han tidligere har afgivet: Nemlig at spille opvisningskamp i den nye Stevnshal til sommer, når han lægger sin professionelle håndboldkarriere på hylden.

Slutteligt takkede Mikkel Lundemann for de mange implicerede kræfter, kommunalbestyrelse og AET-udvalg, foreninger og ildsjæle samt forvaltningen i Stevns Kommune.

Herefter blev snoren klippet af borgmesteren, og efter at have vist coronapas kunne de fremmødte gå indenfor og opleve den nye hal med dens mange nye faciliteter.

Flest roser men også lidt kritik

Der var mange rosende ord til bla. sammenhængen med svømmehallen, forområdet som forventeligt bliver til cafeteria, når køkkenet bliver monteret, mødelokalerne, den lille multisal og omklædningsfaciliteterne.

Den valgte farve på hal-gulvet, en ret så ’forårsskriglysegrøn’ farve, som også gav genskær i loftet, i øjnene og i ansigterne, gik dog ikke ubemærket hen, ligesom jernstolperne langs den ene af langsiderne i den store hal også fik et par hårde ord med på vejen fra nogle af gæsterne.

Hallen var ikke helt klar til brug mandag morgen, men de første foreninger forventes at indtage det lysegrønne halgulv i løbet af indeværende uge.

Skriv en kommentar