(Last Updated On: 13. februar 2020)

På grund af uro blandt få, unge brugere har Stevns Bibliotekerne besluttet at nedsætte den ubetjente åbningstid på biblioteket i Store Heddinge i vinterferien .

Store Heddinge Bibliotek lukker tidligere end normalt i dagene fredag den 14. februar til søndag den 23. februar. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: – Vi har gennem en længere periode oplevet, at grupper af unge har fundet ud af, at de kan bruge biblioteket om aftenen. Vi er glade for, at biblioteket bliver brugt, men desværre har de udviklet en uhensigtsmæssig adfærd, som er til gene for os og de øvrige brugere, oplyser biblioteksleder på Stevns Bibliotekerne, May-Britt Diechmann i en pressemeddelelse .

– Vi kan se, at de ofte kommer på biblioteket, når det lokale klubtilbud lukker, og da klubben lukker i vinterferien, har vi besluttet at nedsætte den ubetjente åbningstid i den samme periode for at undgå uro og utryghed for bibliotekets øvrige brugere, tilføjer bibliotekslederen.

Den uhensigtsmæssige adfærd har stået på gennem længere tid, og Stevns Bibliotekerne er derfor i kontakt med UngStevns, som har ansvaret for kommunens SSP-indsats.

– Jeg er meget opmærksom på, at vi ikke kun har et ansvar for bibliotekets drift og de brugere, vi har. Vi har også et ansvar for den gruppe unge mennesker, som har brug for hjælp til at finde en bedre måde at være sammen på i og uden for biblioteket. Det er ikke en opgave, biblioteket kan løse alene, og derfor er jeg glad for, at vores SSP-konsulent hjælper os. I første omgang har vi dog behov for at nedsætte den ubetjente åbningstid, mens vi arbejder på at løse de udfordringer, vi har, forklarer May-Britt Diechmann.

I den seneste måned har i gennemsnit 60 brugere dagligt besøgt Store Heddinge Bibliotek i tidsrummet 16.00-22.00.

Store Heddinge Biblioteks ubetjente åbningstid i vinterferien:

  • Mandag til torsdag: 7.00-18.00
  • Fredag til søndag: 7.00-17.00
  • Dette gælder fra fredag den 14. februar til søndag den 23. februar.

Den betjente åbningstid er uændret.

Skriv en kommentar