(Last Updated On: 29. juni 2021)

Covid-19: Corona-skyen er ved at lette over det ganske, danske land, hvor over 1.8 mio er blevet færdigvaccineret, hvilket svarer til cirka 31 procent.

På Stevns nærmer de færdigvaccinerede borgere sig 8.100, hvilket per 28. juni lå på over 34 pct., og så har næsten 61 pct. ud af de 23.284 stevnsboere påbegyndt vaccinen.

Både test og vaccination er muligt i august

Stevns Kommune er i disse dage i dialog med både regionen og Falck om, hvordan kommunen til august kan sikre, at der fortsat er god adgang til test, og fortsat også et vaccinationssted på Stevns samtidig med, at der frigives mest mulig plads i hallerne.

Det oplyser Stevns Kommunes vaccinationsansvarlige, hygiejne sygeplejerske Anne Cramer til Stevnsbladet.

– Behovet for test ser ud til at falde gradvist efterhånden som flere og flere bliver vaccineret. Men hvis man oplever symptomer som hoste og feber, eller bliver nær kontakt til en smittet person, skal man jo lade sig teste selv om man er vaccineret. Derfor er der fortsat behov for lokale teststeder, siger hun og tilføjer:

– Men nu hvor vi igen kan dyrke sport og andre fritidsaktiviteter, vil sportsklubberne også gerne have adgang til hallerne igen.

»Skal det forstås, som der fortsat vil være de samme tre kvikteststeder i Stevns Kommune, plus PCR-test i Hårlev?

– Jeg tror, at der fortsat vil være tilbud fra Regionen om PCR-test og vaccination samt kviktest fra Falck i Stevns Kommune fra august måned.

»Og finder frigivelse af idrætshallerne først sted til august?«

– Jeg ved det ikke på nuværende tidspunkt, eller hvor og i hvilket omfang. Det er jo det, der drøftes lige nu, og det er også afhængig af smittetrykket og udrulningen af vaccinationsprogrammet, slutter Anne Cramer.
sky

(Foto: Colourbox)

Skriv en kommentar