(Last Updated On: 31. maj 2019)

Skriveøvelse fra skrivespirerkursus på Store Heddinge Bibliotek:

Opdrag:

Skriv en historie, send den videre og læs kun den sidste sætning i det, der allerede er blevet skrevet’.

Historien skal starte med ’Der var engang …’

Den skal indeholde så mange klichéer som muligt

Og så skulle der som minimum være to ud af følgende seks ord med i historien: vand, bille, hårlak, tomat, blå og Justin Biebers ’Baby’.

Første historie:

Der var engang en dreng, der altid havde et hoved som en tomat. Han rødmede, hver gang han så en pige ved navn Mille. Han var dybt forelsket i hende. Hun havde hår så gyldent som guld og de smukkeste blå øjne, der skinnede som diamanter.
Problemet var, at hun aldrig lagde mærke til ham. Hun var en af de mest populære piger, han var selv verdens største nørd.
En dag havde han taget mod til sig, han ville snakke til Mille. Han så hende på skolegangen, men da han skulle gå hen til hende, var der en, der råbte hans navn …

– Forfatterskift

”Jonas!”
Han vendte sig om og så til sin overraskelse sin gamle flirt, Olivia. Han fræsede hen til hende. Hun så meget anderledes ud. Hendes briller og bøjle var væk! Nu var hun endnu pænere end Mille.
”Hej,” sagde han.
”Hey baby!” svarede hun. Han rødmede. Hun havde husket deres sang Baby af Justin Bieber, en sang der lå tæt ved hans hjerte. Han og Olivia smilede til hinanden.

– Forfatterskift

Jonas blev meget rød i hovedet, da hun kom over til ham. Hendes øjne var blå som havet og dybe som skovsøer. De stod over for hinanden, hun tog hans hånd og smilede til ham.

Anden historie

Der var engang det værst tænkelige par. De skændtes som hund og kat. Som olie og vand var de. Drengen hed Josh og pigen hed Josefine.
En dag, det var mandag (den værste dag EVER!). Jose vågnede med et sæt. Josh havde skreget som en tøs og stod med hendes nye hårlak.
“What the fuck Josh! Det er min nye KENSAQ hårlak!” Josh kiggede med store øjne.
”Men der var jo en bille!”
”Ej, okay, tag dig lige sammen din bangebuks!” Josefine var yndefuld som en balletdanser, men inderst inde var hun en værre kælling.

– Forfatterskift

Josefine blev stiktosset og råbte:
”Din nar!”
”Gu er jeg ej! Det er da dig, der har ben så lange som en storks, så der er da ingen drenge, der gider være sammen med dig. Tror du så det gør en forskel om dit hår sidder godt?!”

– Forfatterskift

”Ikk’ kritisere mit hår! Du er bare jaloux, fordi du ikke selv er en skid pæn!” Josefine knyttede sin næve og hamrede den mod hans kind. Der røg blod ud af munden på ham.
”Er du sindssyg?!”

Tredje historie

Der var engang en bille ved navn Billy. Han kunne godt lide at cykle. Han var en cool type. En dag mødte han en myre. Hun hed Lilly. Hun havde også en blå cykel og de cyklede tit sammen ned til vandet. Når Billy skulle cykle med Lilly, satte han altid håret med hårlak.
Siden han havde mødt Lilly, var han begyndt at ændre sig og blive mere en soft boy.

– Forfatterskift

En dag blev Billy inviteret ned i Lillys mureture. Alle myrerne blev rædselsslagne for Billy. Det var ikke så tit, der kom en stor bille ned i deres myretue og trådte dem alle sammen flade som pandekager.
Som om de stakkels myrer ikke havde fået nok for den dag, besluttede universet sig simpelthen for, at det var en god idé at sende en lille menneskedreng med en spand vand i hånden hen til myreturen. Drengen snublede over en gren og tabte spanden med vand ned i myretuen, så tuen blev oversvømmet.

– Forfatterskift

Heldigvis havde de alle lært at svømme dagen inden drengen kom med sit vand. Eller … alle på nær Robert. Han havde pjækket og var nu i store problemer. Myrerne stod og kiggede, mens han flød ned af den lille, nye flod, som en anden træstamme.

Fjerde historie

Der var engang, for cirka fem dage siden, en lille pige der fór vild i en skov. I skoven mødte hun en gammel mand. Han fortalte hende om feernes verden i det gamle træ i midten af skoven.
Der vil jeg gerne hen, tænkte pigen. I det samme kom tre feer flyvende. Den gamle mand flygtede, men pigen vidste ikke hvorfor. Hun spurgte feerne, om de vidste, hvad manden blev bange for.

– Forfatterskift

”Jamen han er da bange for de syngende tomater!” sagde den mindste fe.
”De synger Justin Bævers Baby,” sagde den højeste fe. Den lille pige kiggede undrende på feerne.
”Hvem er Justin Bæver?”
”HVEM ER JUSTIN BÆVER?!” udbrød feen med de største ører, tydeligvis fornærmet og oprørt. De tre feer kiggede på hinanden og så tilbage på den lille pige.
”Nu skal vi vise dig, hvem han er,” sagde de i kor, og som ved et andet tryl…

– Forfatterskift

…leslag kom en stemme fra himlen:
”My first love broke my heart for the first time and I was like BABY BABY Oh!” Den lille pige kiggede stadig undrende. Hun lignede en, der lige havde set et spøgelse. Lige da de alle havde det så godt og hørte Justin Bæver, så kom der et lyn, og alle gik i koma.

Femte historie

Der var en gang. Ja, en gang. I gangen boede der en lille bille så trygt og godt i sit mørke hjørne. Bille elskede at lytte til ham Justin Bieber, han var sådan en rigtig bad-boy-musiker, lidt ligesom hvepsen, der boede i den anden ende af gangen.
Billes absolut yndlingssang var Baby. Han havde lyttet til den HELE sommeren.

– Forfatterskift

Når Bille ikke hørte Justin Bieber, var Bille derhjemme med Edderkop. De kendte alle de gode steder at købe hash, fordi hvilken bad boy gør ikke det.
Bille var kun bange for én ting, og det var tomater. De kom nogen gange rullende når …

– Forfatterskift

… Bille og Edderkop gik en tur på køkkenbordet. Menneskene i huset elskede nemlig tomater. Det var som om de syntes, at det var sjovt at kaste tomater efter dem. Det var engang gået så galt, at de var nødt til at flygte ned i vaskens afløb. Bille var druknet på turen. Og når Edderkop tænkte efter, var det egentlig også en ret dum idé at springe ned i vasken.

Sjette historie

Der var engang en bille, som elskede tomater, fordi de var røde som roser. Den boede på en strand, hvor den kunne stjæle tomater fra dem, der havde tomater med. Men en dag gik det galt. Den ville stjæle en tomat fra en pige, der havde øjne så dybe som skovsøer.

– Forfatterskift

Hendes hår bølgede som bølger på havet. Billen krøb hen mod tomaterne hos pigen. Men pigen fik øje på billen. Hendes store øjne stirrede på billens. Det føltes som om øjnene borede sig ind i billens sjæl. Den fik pludselig dårlig samvittighed, men den havde brug for tomaterne.

– Forfatterskift

Pigen følte pludselig ingen medlidenhed. Hun løftede sin tunge støvle og maste billen død.
”Farvel lille bille,” hviskede hun. Hun kunne mærke ondskaben vokse i sig. Hun elskede at dræbe. Biller er selvfølgelig et nemt bytte. Katte river for meget. Men hun elskede at føle en hamsters hjerte langsomt stoppe med at slå. Hun ville gerne prøve at dræbe et menneske engang.

 

 

Skriv en kommentar