(Last Updated On: 16. november 2021)

I dag vågnede vi op med en ny Kommunalbestyrelse. Stemte jeg på den rigtige, og hvad sker der nu?. Samme spørgsmål, samme svar. Efter hvert valg. Ja politikerne skal selvfølgelig lige finde ud af, hvor de skal sidde i rådhussalen til møderne, og have udleveret diverse materialer. Hvor og hvem de henvender sig til. Når. Altså hvis nogen spørger dem.

Om 100 dage, hører vi måske lidt om hvad den nye kommunalbestyrelse har udrettet. Af alle de ting de lovede under valgkampen. Altså hvis ikke covid-19, igen, har sat en kæp i hjulet. Hallo, hvem har lovet noget. Nej ingen løfter blev givet, kun hensigter. Hvis. Altså pengene er der. Men bemærk lige, vi har alle, fået fjernet haveaffald. Ganske gratis. Det retfærdiggør vel skattestigningen, ikke?

Der var valg i går. Gør det nogen forandring? Næppe. Lokalpolitikerne er lægmænd, der ikke har et samlet overblik over velfærdsområdet. Eller forudsætninger for at deltage i alle kommunens beslutninger med effektive løsninger. Dertil har de embedsværket, der giver dem mulighed for at påvirke flertalsgruppen i kommunalbestyrelsen i politiske beslutninger.

Embedsmændene sidder i samme stol som før valget, og sidder der også nu, efter valget. Budgetterne er lavet, aftaler lavet, skatten er hævet. Intet nyt her. Embedsmændene må tage de store og svære beslutninger omkring velfærden. Fortælle borgerne, og politikerne om dette og hint. Der er ikke penge til det hele. Dermed ser det ikke ud til, det er politikerens fejl. Så politikeren lover at arbejde videre med sagen. Det skal nok lykkes, om ikke i denne, så i næste valgperiode.

Ja der var valg i går, og det er der igen om fire år. Måske skulle vi reformere systemet? Inden det er for sent.

Med venlig hilsen

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar