(Last Updated On: 29. november 2017)

Venstre tabte valget og fik halveret sine mandater, men taberen, Anette Mortensen (V), blev alligevel borgmester. (Foto: Klaus Slavensky)

Stevns: Forhandlingerne om konstitueringen startede mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og Enhedslisten.

DF skiftede hest

Forhandlingerne varede til efter klokken to om natten, og ind imellem blev de afbrudt af strategiske partisamtaler og eftertanke, indtil DF satte sig sammen med Venstre, Konservative og Nyt Stevns.

Mødet varede ganske kort, og resultatet blev, at blå blok sikrede Venstre borgmesterposten og tog samtlige formandsposter til de politiske udvalg i kommunen.

Inviterer til samarbejde

Varly Jensen fra DF erkender, at hvis han var gået sammen med rød blok, så havde der været et mere solidt flertal på 11:

– Da jeg så, hvem som blev valgt, blev jeg overbevist om, at der ville være et mere stabilt samarbejde med den borgerlige blok. Men jeg håber, at alle partier fremover kan samarbejde og skabe ro i kommunen, sagde Stevns nye viceborgmester på valgnatten.

De personlige stemmetal

Det var DF’s vurdring af de personlige stemmetal, som kostede Socialdemokratiet muligheden for at få borgmesterposten, selvom Steen S. Hansen, socialdemokratiet spidskandidat, fik 1.179 personlige stemmer.

Samme stemmetal fik Venstres Anette Mortensen. Den afgående borgmester, Mogens Haugaard Nielsen, kom på en tredjeplads med 849 personlige stemmer, og dernæst fulgte den konservative spidskandidat Mikkel Lundemann Rasmussen med 547, og endelig de radikales borgmesterkandidat, Line Krogh Lay, som fik 454 personlige stemmer.

Enhedslistens Gitte Christensen fik det laveste stemmetal 52, og blev valgt på trods af, at liste Ø’s Sejer Folke overgik hende med 121 personlige stemmer. Men Enhedslisten opstillede med såkaldt partiliste, hvorfor listestemmerne bruges til udvælgelsen af kandidater ved hjælp af fordelingstallet.
sky

 

Skriv en kommentar