(Last Updated On: 8. marts 2022)

Ny aktuel single fra Kim Schwartz.

Musik: Stevns lokale troubadour, Kim Schwartz, er i fuld gang med et nyt album, som udkommer i april.

Men det afholder ham ikke fra at give en stemme til den aktuelle situation i Ukraine.

Forstår ikke krig

”Verden har mistet balancen”, synes sangeren, som før har kommenteret verdens konflikter med f.eks. ”Mr. President Life is So Beautiful” i 2003.

Denne gang hedder den aktuelle sang ”Det buldrer og Brager”, som kunstneren selv betegner som et “lille sidespring” midt i sin nye produktion.

– Jeg har arbejdet med denne melodi og tekst i et par år, og i torsdags da den russiske maskine gik i gang, ku’ jeg ikke dy mig, fortæller Kim Schwartz og uddyber:

– Det er ligesom om det der med krig sætter noget i gang i skallen på mig, som er en blanding af vrede, uforståelighed, magtesløshed og lyst til at råbe og skrige hvor forkert krig er, altid vil være og altid har været. Kommer aldrig til at forstå det. Og så finder jeg mig i øvrigt ikke i at mine børn og børnebørn skal være bange i dagligdagen, lyder det fra Kim Schwartz.

Kærlighed og ærlighed

Sangen ”Det Buldrer og Brager”, er trods den dystre baggrund, et meget velklingende nummer, som har omkvædet: ”Det buldrer og brager/i øst og vest/ og sirenerne hylder igen/men himlen er blå/hvad tænker I på?”.

Kim Schwartz formår at forene krig og kærlighed, så tanken ledes hen på den russiske forfatter Tolstojs pragtværk ”Krig og fred” om Napoleonskrigene.

Forhåbentlig er freden i Ukraine ikke langt ude i fremtiden. Og fra tanke til handling er der ikke altid langt hos sangskrivere som Kim Schwartz, der derfor sender denne single ud netop nu.

Han hverken kan eller vil sættes i bås, men han skriver med hjertet, siger han og udgiver det han føler for, uden hensyntagen til tidens trendy lyd og andres forventninger.

Det er ofte kærligheden, som skinner igennem på de fleste af hans sange, hvad enten det er den lille uskyldige popsang eller en af hans mange fine ballader med dybere indhold. Denne gang rimer kærlighed på ærlighed.

DR har allerede spillet den nye sang og den kan også høres på YouTube. Kim Schwartz kan opleves live den 24. marts kl. 19:30 i kulturhuset B&W Caféen i Haslev.
sky

Skriv en kommentar