(Last Updated On: 1. maj 2021)

Sådan siger Lars Honoré, formanden for Stevns’ kulturelle mødested, som genåbner torsdag den 6. maj.

Folkene bag Snurretoppen kan næsten ikke vente med at sætte flagene ud, og mens de blev foreviget, cyklede en stevnsbo forbi og råbte: »Hvor er det godt I åbner. Vi har savnet jer!«. Fra venstre Lars Honoré, Stine Hildebrandt og Karen Wolf. (Foto: Klaus Slavensky)

Kultur: Festlokalet i Snurretoppen, hvor der normalt afholdes møder og børnefødselsdage, emner af forventningens glæde.

Filmapparatet skal snurre

Tre ivrige bestyrelsesmedlemmer og frivillige er samlet for første gang siden landet lukkede ned i december sidste år.

– Vi trænger til at komme i gang, siger Karen Wolf, som i 25 år har givet det kulturelle mødested i Store Heddinge sin aktive fritid.

Hendes kollega Stine Hildebrandt supplerer med et ”folk længes efter os” og Lars Honoré nikker bekræftende.

– Filmapparatet har været kørt hver uge under nedlukningen for ikke at rustne, men nu skal det i gang for alvor, siger Lars Honoré og forklarer, at kulturstedet har fået statsstøtte, så foreningen bag holder skindet på næsen.

– Vi har ikke haft de store udgifter, men desværre heller ingen indtægter, så budgettet har i det store og hele været udgiftsneutralt, men intet overskud, understreger formanden.

Kun adgang med coronapas

Den 6. maj blændes op for en af de film, som har samlet støv, nemlig ”Lille sommerfugl”, om den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager Louise inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus, som kunne være optaget på Stevns. Det er med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne.

– Den 6. maj vil vi rulle den røde løber ud, og så følger en enkelt forestilling med ”Druk”, med børnefilm og en række af Biografklub Danmarks programsatte film, fortæller Karen Wolf.

– Der er kun adgang med coroapas, og der står en i døren og tager mod folk, hvilket betyder, at vi kun har plads til 40-50 personer, indskyder Stine Hildebrandt.

– Jeg er fortrøstningsfuld. Der er hidtil ingen, som har fået coronasmitte i Snurretoppen. Folk har fuld forståelse for restriktionerne, og de ved hvordan man tager hensyn. Vi har tidligere kun solgt billetter til hver anden række og med luft mellem sæderne, oplyser Lars Honoré.

Først film, siden musik

Indtil videre er muligheden for at afholde de populære børnefødselsdage udskudt, men den 27. maj blændes der op for en ny dansk premierefilm ”Marco effekten”, baseret på Jussi Adler-Olsens romaner om vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q, og denne gang med Ulrich Thomsen og Zaki Youssef i de bærende roller.

– Vi genoptager et fuldt program, og siden også vore søsterorganisationers, Stevns Teaterforening og Spilledåsen, arrangementer, og vi har ikke mistet medlemmer eller frivillige under nedlukningsperioden, så er vi helt klar, siger Lars Honoré.
sky

Skriv en kommentar