(Last Updated On: 12. juli 2022)

I sin nytårstale hørte vi Statsminister Mette Frederiksen sige, vi skulle have færre regler, og mindre bureaukrati på ældreområdet. Vi oplever også, at ældreminister Astrid Krag (S) netop nu turnerer rundt med samme budskab. Ældreministeren har sågar været på besøg i Stevns Kommune, med en gave på ikke mindre end 1.347.686 kroner, til èt plejehjem. Astrid Krag ønsker nemlig at gøre plejehjemmet Hotherhaven til et fyrtårn indenfor danske plejehjem. Det skal pengene bruges til.

Et plejehjem der er afbureaukratiseret, og vil blive oplevet som beboernes hjem. Et sted, hvor det vil glæde socialministeren, at andre kommuner i Danmark bliver inspireret, og vælger at kalde plejecenter for plejehjem. Desværre får vi en oplevelse af, at Stevns Kommune går stik modsatte vej. Nemlig der bliver indført mere bureaukrati og kontrol.

Borgerne på vores plejehjem, er i dag mennesker, der har meget store pleje-og omsorgsbehov. Særligt de demensramte. De har stort behov for ro i dagligdagen, uden de store forandringer. At de netop oplever dagen, som den dag de kender. I deres eget hjem, med frisklavet varm mad, og bolig indrettet med egne møbler og billeder.

At de naturligvis får besøg af pårørende. At personalet er der, og kan bruge deres faglighed på beboerne,og ikke skal bruge tiden på kontrol og unødig dokumentation. Derfor, formand Tim Christensen (S) i SSU, bidrager du ikke til dette, ved at at fortælle, at du, og dermed også borgmesteren, ikke vil tale om frisklavet varm mad til de gamle på plejehjemmene, du mener kan spises af med flere dage gammelt opvarmet mad. Eller du finder det rigtigt at spare ca. 20 tusinde kroner, til at kalde Hotherhaven for plejehjem i stedet for det misvisende ord plejecenter.

Inderst inde Tim Christensen tror jeg det byder dig imod, og det var en ”kvik” kommentar, at ”For din skyld må beboerne og pårørende kalde det, lige hvad de vil”. Derfor må det være en ommer. Både af etiske og moralske grunde.

God sommer.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar