(Last Updated On: 15. august 2022)

Keld og Hilda leverede stemningen til en vellykket sommerfest på Hotherhaven, hvor mange af beboerne kunne synge med på de kendte sange. Men de blev snydt for “Ved landsbyens gadekær”.

Af Henrik Fisker

Hårlev: Der er ingen tvivl om, at Venne- og Støtteforeningen for Hotherhaven godt selv var klar over, at den havde noget særligt i godteposen i år til beboerne og deres pårørende. Det lagde den stolte formand: Johnny Andersen ikke skjul på, da han i sin velkomst til den årlige sommerfest introducerede ingen ringere end Keld og Hilda, der havde lovet at stå for underholdningen i en times tid.

Keld og Hilda har spillet sammen på scenen siden 1976 og kan stadig begejstre et publikum. Ikke mindst på grund af deres store charme og tætte kontakt til publikum. Se billederne fra deres optræden på Hotherhaven. (Fotos: Jørgen Chr. Jørgensen)

Valget syntes helt oplagt, for som Keld Heick bemærkede til avisens udsendte efter koncerten, så var det et kernepublikum, som de denne solrige onsdag eftermiddag i sidste uge havde optrådt for. De har præcis alderen til at have sunget med på alle de sange, som Keld og Hilda trakterede publikum med – hvilket også understreges af, at begge kunstnere har rundet 76 år og derfor næppe er meget yngre end gennemsnitsalderen blandt Hotherhavens beboere.

Læg så dertil, at for beboerne på Hotherhavens demensafsnit kan det måske være svært at huske, hvad de fik at spise til middag samme dag. Men når det gælder de sange, som de dansede til ved ungdommens baller, står hukommelsen stadig knivskarpt.

Det gode humør

Men inden Keld og Hilda Heick gik på scenen, blev ordet givet videre til borgmester Henning Urban Dam (S). Han glædede sig over dagens arrangement:

– Her er mad og drikke, god stemning og god musik, og det er den slags, der giver det gode humør. Det er det lille, ekstra krydderi i hverdagen, der lægger en god bund for gode fortællinger og smil på læben i tiden, der kommer, sagde borgmesteren, inden han motiverede forsamlingen til at give støtteforeningen “en ekstra og kæmpestor hånd”.

Han fremhævede værdien af foreningslivet, der med sine aktiviteter skaber venskaber og trivsel, så et plejecenter bliver “et godt og trygt sted at leve”. Endelig roste han arrangørerne for at have inviteret lokalsamfundet i Hårlev med til festen, så Hotherhaven ikke fremstår som et lukket sted.

– Keld og Hilda er altid eksponenter for glæde og godt humør, og hvis ikke det holder stik, så truer jeg med at ringe på fredag og komme på lørdag, sagde Henning Urban Dam som afslutning på sin tale og afslørede dermed sit kendskab til én af parrets kendte sange.

Vi skal gå hånd i hånd

Den kom også lidt senere, og det samme gjorde en række andre kendte sange. Både hits af egen avl, men også potpourrier med sangene fra Four Jacks og en kavalkade af grand prix-melodier gennem tiderne.

Festen nåede sit klimaks, da Keld og Hilda – iført henholdsvis en grå jakke, som han dog hurtigt smed i sommervarmen, og hvid skjorte uden slips og en flot, storblomstret kjole i sort – introducerede guldbryllupssangen over dem alle: Vi skal gå hånd i hånd gennem livet, du og jeg.

Så kom tilhørerne ud på græstæppet og dansede med hinanden og det meget dedikerede personale, som hele koncerten igennem sørgede for, at beboerne havde en dejlig dag. Det var jo også deres dag.

En sang manglede dog i repertoiret, nemlig Keld Heicks gennembrud fra 1966 to år før, at Dansktoppen overhovedet blev opfundet. Det var naturligvis Ved landsbyens gadekær, hvor hele landet dengang kunne synge med på omkvædet: …ungdom og kærlighed ved landsbyens gadekær.

– Den kunne du da bare være kommet op og have ønsket, lød svaret fra Keld Heick, da avisens udsendte efter koncerten spurgte ham, hvor sangen var blevet af.

Karl og Hulda

Lige meget med det – for det blev stadig en minderig oplevelse for beboerne på Hotherhaven. Keld Heick lyder stadig som for 50-60 år siden, og er Hildas stemme ikke helt på omgangshøjde med fortidens præstationer, så vinder parret ubetinget på sin store charme, kvikke bemærkninger og en god portion selvironi. Der skal alligevel en del til at introducere sig selv som duoen: Karl og Hulda.

De er professionelle underholdere, og kontakten til publikum svigtede på intet tidspunkt. Så de blev lige præcis det lille, ekstra krydderi i hverdagen for beboerne på Hotherhaven.

Skriv en kommentar