(Last Updated On: 17. september 2020)

Hellested Cykelforretning har på trods af – eller måske netop på grund af – situationen med corona oplevet solid fremgang indenfor de første otte måneder af 2020.

Jan Jørgensen har haft nogle særdeles travle måneder i sin cykelforretning. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Erhverv: Der er fuld fart over feltet med godt gang i både cykelsalg og reparationer hos Hellested Cykelforretning. Sådan har det faktisk været, lige siden Jan Jørgensen den 1. april 2015 overtog cykelbutikken, beliggende på Bygaden 48 i Hellested.

– Men året i år har slået alle rekorder, og det er selvom vi endnu har nogle måneder tilbage, siger Jan Jørgensen.

– Fra marts til august måned er vi gået cirka 40 procent frem sammenlignet med samme periode sidste år, uddyber Jan Jørgensen, der også har en cykelforretning i Faxe samt en internetforretning. Begge disse har oplevet tilsvarende fremgange.

I de to cykelforretninger er det især salget af elcykler og mountainbikes, der har vist en markant fremgang.

Nye vaner

– Mange har været hjemsendt grundet corona situationen og har på den måde fået mere tid til at opleve naturen eller dyrke motion. En del har også ændret deres transportmønstre, så i stedet for at tage bussen har de købt en elcykel, konkluderer Jan Jørgensen ud fra de mange gode snakke, han har haft med kunderne i løbet af sommeren.

– Og så har mange fundet deres cykler frem fra gemmerne for at få pustet nyt liv i dem. Det har betydet travlhed, både på værkstedet og i butikken, siger indehaveren.

Hellested har haft sin egen cykelforretning i over 100 år. De fleste af årene har den ligget på denne adresse, Bygaden 48. (Arkivfoto: Anders Grann)

Derfor har Jan Jørgensen udvidet staben med en cykelmekanikerlærling, Kenneth Rene Bertelsen fra Store Heddinge, der netop er startet. Således er den samlede stab nu oppe på fire mand.

Sparsom fritid

Ud over cykelbutikken i Hellested har Jan Jørgensen også webshoppen: sportskompagniet.dk, der henvender sig til de mere sportsinteresserede. Her finder man et stort udvalg af løbeudstyr, svømmeudstyr samt udstyr til cykling og triathlon, der altsammen har Jans store interesse.

Han har igennem årene både gennemført flere ironman og deltaget i mange marathonløb og trailløb.

– I år er det dog ikke blevet til meget træning, da butikken og værkstedet har taget alt min fritid, slutter Jan Jørgensen, der til gengæld glæder sig over den særdeles travle tid i forretningen.
rmh

Skriv en kommentar