(Last Updated On: 9. december 2019)

Den følelse får Elisa Hollænder, der er frivillig ved Stevns Lydavis, når hun tænker på, at hun gør et stykke frivilligt arbejde, som andre mennesker har glæde af

Elisa Hollænder har aldrig fortrudt, at hun blev frivillig i Stevns Lydavis. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hårlev: Årets uddeling af Handicapprisen blev indledt med velkomst ved formand for Handicaprådet, Ole Gjermandsen.

Herefter blev der serveret et let traktement for gæsterne, der blandt andet talte medlemmer af Handicaprådet, repræsentanter fra den lokale afdeling af Dansk Handicap Forbund samt familie og kolleger til årets prismodtager og aftenens hovedperson, Hanne Østerlund, som også var til stede for at modtage den ærefulde pris.

Inden selve prisoverrækkelsen fandt sted, var Elisa Hollænder blevet indbudt til at fortælle om sine oplevelser som frivillig i Stevns Lydavis.

Indtil for fire år siden havde Elisa Hollænder er aktivt arbejdsliv, de sidste 17 år her på Stevnsbladet, hvor hun passede telefon, reception, bogholderi og meget andet på den lokale avis. I januar 2016 gik hun på pension, men der gik ikke længe før dagene var fyldt op med andre gøremål, blandt andet som frivillig på Stevns Lydavis.

– Jeg kan huske, at jeg sad derhjemme og læste det sidste Stevnsbladet, som jeg havde været en del af. Der stod: ’Lydavis søger hænder. Med en time om ugen kan du redde Lydavisen på Stevns. Vi mangler kun lige tre til fire frivillige mere, hvis vi skal afprøve ideen om at lave en lydavis for blinde på Stevns’. Jeg tænkte med det samme, at det er jo noget jeg brænder for. Det er lige mig, det skal jeg være en del af, fortalte Elisa Hollænder, som straks greb telefonen og ringede til frivillighedskoordinator Lena Bjerrum Bach for at melde sig.

– Det har jeg aldrig fortrudt. Vi er i dag et godt team på 12 personer, der hver uge laver en lydavis, fortalte Elisa Hollænder videre.

– For det varmer helt herinde, sagde hun, lagde en hånd på hjertet, og fortsatte:

– Når man ved, at der sidder nogle derhjemme og venter på det, man har lavet.

Videre fortalte Elisa Hollænder om arbejdet med og forsendelse af lydaviserne samt det forestående symposium for landets lydaviser, som i 2020 skal afholdes her på Stevns.

– Det glæder vi os til at være værter for, sluttede hun.

Herefter fortsatte aftenen med prisoverrækkelse og gaver til årets Handicapprismodtager, Hanne Østerlund, der har fået tildelt prisen for sin store indsats som frivillig i Dansk Handicap Forbund Stevns.

Stevns Lydavis modtog for øvrigt Handicapprisen i 2017.
rmh

Skriv en kommentar