(Last Updated On: 27. april 2015)

Væltet træ1Her ses et af de nyplantede, nu væltede, træer omkranset af tre små buske. Netop nu blomstrer også krokus i hvide og forskellige lilla nuancer ved træets fod. (Foto: Privatfoto)

RØDVIG: Natten mellem lørdag den 25. og søndag den 26. april blev flere af de nyplantede træer i Rødvig – dem der står nær ved Harmoniens parkeringsplads og boldbanerne – ødelagt af hærværk.
“Det skete i forbindelse med en diskoteksfest på Harmonien lørdag den 25. april. Hvor slemt det var, så jeg, da jeg gik på arbejde. Det er smadderærgerligt, dels fordi det pyntede i gadebilledet, men også fordi det er foragt for det arbejde, der er udført, og de omkostninger, der er forbundet med det”, udtaler en borger, som ønsker at være anonym, til Stevnsbladet (Stevnsbladet er bekendt med borgerens navn).
Tidligere på året blev kastanjetræerne i Krohaven ved parkeringspladsen ud for Rødvig Kro fældet, da flere af dem var blevet angrebet af kastanjekræft og skadedyret kastanjeminérmøl.
Kastanjetræerne blev i foråret erstattet med koreanske røn, der blandt andet er kendt for sit meget smukke røde efterårsløv. Arten blev valgt, fordi den kan tåle kraftig vind og den megen salt, der er i luften i Rødvig. Den koreanske røn er desuden tilpasset det ændrede klima med højere temperaturer og større nedbørsmængder.
For at opnå en helhed og visuel sammenhæng for området, er samme type træer blevet plantet langs boldbanerne mod Østersøvej. Det var nogle af disse træer, der natten til søndag blev væltet.
rmh

Skriv en kommentar