(Last Updated On: 20. september 2022)

Kom og vær med til cykelfesten, når eliteholdene for både herrer og damer samt U19 cykler på Stevns. Det er den 1. oktober.

I 2018 blev der også kørt DM i holdløb med start og mål i Hårlev.
(Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Hårlev: Der er lagt op til folkefest i Hårlev og omegn, når cirka 300 cykelryttere og forhåbentlig endnu flere tilskuere lørdag den 1. oktober er til DM i Holdløb for Herre Elite, Dame Elite og U19.

Start og mål vil være midt i Hårlev, med start i Hårlev Bygade ud til Hovedgaden, mens målområdet er i selve Hovedgaden. Cykelløbet forventes at starte kl. 10.00 og de sidste ryttere forventes at køre over mållinjen kl. 14.

Løbet arrangeres af Hvidovre Cykle Klub i samarbejde med Stevns kommune, men også de lokale foreninger og erhvervsliv kan være med til at bakke op om løbet.

Hårlev Gymnastikforening (HGF) og Hårlev Borger- og Erhvervsforening (HBE) opfordrer til, at alle – det være sig borgere, foreninger og virksomheder – melder sig på banen og benytter lejligheden til at vise de lokale foreninger, erhvervsliv og private initiativer frem.

Vær med på flere måder

Christian Jensen fra HGF fortæller, at der er tre måder at deltage på:

En mulighed er at melde sig som flagpost; arrangørerne skal bruge 30 frivillige. Her vil mødetiden være fra kl. 8.00 til ca. 15.00. Det er muligt at deles om en flagpost, så man kun skal stå på posten halvdelen af dagen, altså i omkring fire timer.

Man kan også deltage med en stand eller ved at sponsere præmier m.m.

Endelig kan man komme og heppe på rytterne.

– Så det bliver en folkefest – og så det bliver Hårlev og Stevns’ lokale udgave af ”Tour de France”, lyder det fra Christian Jensen.

Hvad angår den første mulighed har han lidt yderligere oplysninger:

– Som flagpost får du selvfølgelig et flag og en sikkerhedsvest – og så får vi de ”nemme” poster, hvor vi ”kun” skal vise rytterne vej. Du bliver tilbudt mad og drikke, og så skal du være minimum 15 år for at stå alene som flagpost, men yngre kan stå sammen med en forælder eller en anden voksen, forklarer Christian Jensen

Han kan videre fortælle, at der for ’flagposterne’ vil være morgenmad på Hotherhaven fra kl. 8.00, mens der ca. 9.00 vil være instruktion, og så slutter dagen ved 15-tiden med at alle mødes til en vand eller øl og lidt til maven med HGF og HBE som værter.

Det kan stadig nås at melde sig, både til en tjans som flagpost, med en stand og hvad angår sponsorpræmier. Men det må gerne være hurtigst muligt og kan ske til enten Christian Jensen på 23261011 eller på christian@bevidstlederskab.dk eller til Lene Juul fra HBE på 40450568 eller kasserer@hbe-haarlev.dk.

Sådan er ruten

Med Hårlev som start- og mål, køres der en teknisk udfordrende rute, som også blev brugt til Hold DM i 2018. Ruten for alle løbene er på 23,1 kilometer og starter ud på Hovedgaden i østlig retning, lige over i rundkørslen og videre ad Tingvej.

Der drejes op ad Maglehøjvej mod Hellested og videre ad Elverhøjvej. Rytterne kører videre ad Juellingevej, Nybyvej, Barupvej og dernæst Arnøje Bygade, Hesteskovvej og Bjergevej. Så vender rytterne tilbage på Tingvej og rundkørslen, hvor der nu køres i modsat retning: lige over i rundkørslen og frem til mållinjen i Hovedgaden.

Ruten vil være delvist lukket og helt ensrettet. Fra startområdet og frem til Maglehøjvej vil der være lukket for trafik og her vil rytterne køre i begge retninger. På hele ruten vil der på dagen være skilte med afspærring, ensretning og omkørsel, så trafikken bliver hjulpet bedst muligt på vej.

Overhal ikke rytterne

Beboere langs ruten vil selvfølgelig have mulighed for at komme ind og ud af deres ejendom, men følg altid ensretningen.

Borgere, der bor på Ammerupvej, vil blive lukket ind ved rundkørslen ved Hårlev.

Kører man i bil og møder en gruppe cykelryttere, så skal man holde sig bag gruppen og ikke overhale.
rmh

Skriv en kommentar