(Last Updated On: 30. september 2019)

Fælles sangstemmer i fem byer på Stevns

Sundhed: Styrk din mentale sundhed og vær med i ’Stemmer på Stevns’, sådan lyder budskabet fra Stevns Kommune til os alle.

Elleve gange, på fem forskellige lokaliteter, inviteres alle stevnsboere til sangaftener.

Det handler om fællesskab

Det sker, fordi den mentale sundhed kan trænes og styrkes akkurat som den fysiske sundhed, f.eks. ved at være en del af et fællesskab.

Projektet „Stemmer på Stevns” slutter af med fællessang den 10. oktober i Sydstevnshallen, hvor kommunen markerer Verdens Mentale Sundhedsdag.

– Forskning peger på, at det at gøre noget aktivt sammen med andre, der giver mening, forbedrer vores trivsel, forklarer Dorthe Kapler Holmboe, centerchef for Sundhed & Omsorg i Stevns Kommune, og uddyber:

– Det kan gøres på mange måder, f.eks. at være med i en madklub, spille et spil med børnene eller være en del af den lokale idrætsforening. Med projektet ‘Stemmer på Stevns’ vil vi gerne skabe et rum, hvor folk kan mødes og synge sammen, og skabe et fællesskab i at gøre noget aktivt sammen med andre, slutter Dorthe Kapler Holmboe.

ABC for mental sundhed

Det er kapaciteter som Agnes Bjerregaard fra Stevns Musikskole, Otto Laust Hansen, leder af Endeslev rytmiske kor, og leder af Hold On Koret, Jonas Jæger Jensen, der hæver dirigentstokken i de fem forskellige byer.

Det er gratis at deltage, men tilmelding skal ske på Stevns Kommunes hjemmeside https://stevns.dk/stemmer-paa-stevns, hvor man også kan se hvor og hvornår de forskellige sangaftener foregår.

Fristen for tilmelding er mandag den 7. oktober kl. 12.00.

Det er Stevns Kommune og Stevns Frivillighedscenter, som står bag ’Stemmer på Stevns’, og som er med i det danske partnerskab ’ABC for mental sundhed’.
sky

Skriv en kommentar