(Last Updated On: 24. november 2020)

Pigegarden fra Greve kommer ikke til Hårlev i år og spiller julemusik. Til gengæld er der drive-in uddeling af julegodter ved stationen. (Arkivfoto: Nikolaj Andersen)

Hårlev: I år bliver den populære juletradition med juletræstænding og godteposer afviklet på lidt anden vis end vanligt i Hårlev.

– Corona gør jo, at vi i år har måtte prøve at tænke på en ny måde end tidligere år. Hvad kunne man gøre for at børnene kunne få en godtepose på forsvarlig vis, uden en stor forsamling osv.? Så fik vi idéen med ’Drive in-uddeling’ af julegodteposerne til byens børn, så det kan gennemføres med alle de sikkerhedsforanstaltninger, som nu skal til, fortæller formanden for Hårlev Borger- og Erhvervsforening (HBE), Johnny Andersen.

– Den alternative uddeling finder sted lørdag den 28. november mellem kl. 15.00 og 16.30 ved stationsbygningen i Hårlev, hvor julemanden og hans kone vil uddeler godteposer. Vi håber på, at alle vil være med til at bruge mundbind, holde god afstand og blive i bilen, opfordrer formanden.

Hårlev bliver heller ikke snydt for nisser i lygtepælene og juletræer, for i år bliver der sat ikke mindre end 27 juletræer med lys ved byens handlende – og juletræet ved Sundheds- og Frivillighedscenteret kommer også.

Sådan foregår det

På grund af forsamlingsforbuddet uddeles der kun godteposer til børn, som sidder i en bil.

– Bilerne skal ankomme via Hovedgaden, rul ruderne ned og tag imod en godtepose, når julemanden passeres. Kør hjem igen via Industrivej, lyder det fra arrangørerne, Hårlev Borger & Erhvervsforening samt Byens Banko, der minder om, at nye restriktioner kan medføre programændringer.

Covid-19 forbehold

Julemanden og hans kone vil bære handsker og visir.

Godteposerne er pakket mere end 72 timer før uddeling.

– Vi håber, at alle vil tage hensyn og ansvar, og vi opfordrer alle voksne til at bære mundbind ved uddelingen, slutter arrangørerne.

Skriv en kommentar