(Last Updated On: 18. oktober 2019)

Den 10. oktober var der fakkeldemonstration mod byggeri ved Ådal, i anledning af at kommunalbestyrelsen skulle behandle et ønske om at tilbygge det skønne naturområde med over 50 boliger.

Samtidig taler flere og flere om naturen som ressource, også som trækplaster for turister til Stevns.

Jeg og andre har gennem længere tid arrangeret vandreture i det skønne Stevns, og Trampestien langs klinten er et godt eksempel på et naturvenligt trækplaster, som kan konkurrere med Camønoen.

Men hvorfor nøjes med et turisttilbud for vandrere, hvorfor ikke forsøge at etablere endnu en fast vandrerute på Stevns?

Hvad med at igangsætte projekt Ådalsstien?

Tænk, at kunne gå fra Køge gennem Strandskoven til Odden ved Prambroen, videre langs Tryggevælde Å, forbi Strøby, hvor der er shelter og rasteplads, via Varpelev og videre langs Storkebæk forbi Tåstrup og ud ved Store Heddinge, hvor man kan proviantere, før man fortsætter mod Højerup og gå ind på den eksisterende Trampesti til det kommende Besøgscenter i Boesdal.

Jeg ved, at det kræver undersøgelser, hensyn til naturfredning, forhandlinger med lodsejere, men det er da bedre at have attraktive vandrerstier med shelterpladser i stedte for miljøbelastende byggeri.

Det er måske bare en skør idé fra en naturentusiast, men man har da lov til at drømme.

Søren Svensson
Vandretur på skønne Stevns
Bækkkemosevej 15, Klippinge

 

Skriv en kommentar