(Last Updated On: 16. maj 2022)

H.M. Dronningen spiste frokost på Traktørstedet Højeruplund og besøgte dernæst Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

(Privatfotos)

Stevns: Efter et officielt besøg på Gardehusarregimentets Hesteskadron i Slagelse i dag, mandag den 16. maj kørte H.M. Dronningen til Traktørstedet Højeruplund for at spise frokost.

Ved Majestætens ankomst til Traktørstedet Højeruplund hilste Dronningen på ledelsen fra Koldkrigsmuseet, som skulle deltage i frokosten, samt traktør Karl Peter Andersen.

Traktøren førte Dronningen ind i Kongestuen, hvor Dronningen fik et glas bobler inden frokosten blev serveret i Kobberpavillonen. Karl Peter Andersen fik anledning til at fortælle Dronningen om Højeruplund og Traktørstedet. Der blev også tid til at tale om de år, hvor traktøren var ansat i privat husholdning hos op til flere af Dronningens gode og nære venner, først Kammerherre Generalkonsul Fritz H. Schur og senere Kammerdame Irene Lensgrevinde Wedell, fra Frijsenborg og Wedellsborg. Der blev endvidere lejlighed til at tale om Karl Peter Andersens tid på Kongeskibet og om Prins Henriks besøg på Højeruplund i 2016.

Karl Peter Andersen udtaler efter besøget, at det var en særlig oplevelse:

– Selvom jeg igennem årene, først på Kongeskibet Dannebrog som værnepligtig og senere de 15 år, hvor jeg var ansat i private husholdninger som hushovmester, chauffør og butler har mødt Dronningen mange gange, var det noget særligt at have Dronningen som gæst på mit eget sted. Det vil bestemt være en dag, jeg vil huske og se tilbage på i mange år fremover.

Menuen, som Dronningen og hendes selskab fik serveret, vil traktøren dog ikke afsløre,

– Men de var glade og mætte, da de gik herfra, som de fleste af vores gæster normalt er, beretter Karl Peter Andersen.

Vært var Gardehusarregimentets Hesteskadron, og de havde en gave med til traktøren, som fik overrakt en sadeltaske i læder præget med Majestætens monogram. Gaven har allerede fået plads på væggen i Kongestuen.

Efter frokosten fortsatte H.M. Dronningen til Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

Skriv en kommentar