(Last Updated On: 13. juli 2016)

Læserbreve-735x415Turistsæsonen er i fuld gang, og Østsjællands Museum byder på et flot sommerprogram.

Desværre er der ingen formidling af den del af museets ansvarsområde, som har med »Nyere tids kulturhistorie«, og hvordan stevnsboere gennem århundreder har boet, arbejdet og udnyttet klintens råstoffer at gøre.

I Kulturstyrelsens kvalitetsrapport fra 2013 anbefaler styrelsen blandt andet:

– at museet prioriterer at få skærpet det lokalhistoriske faglige fokus

– at museet udbygger sin forskningsstrategi med mål for forskningen på det lokale kulturhistoriske område

– at museet prioriterer ressourcer til at bringe museets forskning inden for nyere tids kulturhistorie op på niveau med museets naturhistoriske forskning

– at museet prioriterer at få opdateret/udviklet sin formidling af den lokale nyere tids kulturhistorie og bringe den på niveau med museets øvrige formidling af ansvarsområdet

Det er svært at få øje på, at museet skulle have efterkommet anbefalingerne. På museets hjemmeside, er Stevns Museum i Højerup stort set ikke-eksisterende.

Selve museumsbygningen fremstår misligholdt. Tagrenderne er fyldte, der er ukrudt i frø og et stort hul i den ene, hvor vandet i regnvejr plasker ned ad en hjørnestolpe. Skiltet »Stevns Museum« er frønnet og bogstaverne halvt skallede af.

Foran museet står nu en skurvogn og en vakkelvorn plastikpavillon – det er her gæsterne skal melde sig til, hvis de vil med på et af sommerens arrangementer. Man skal ikke engang ind på museet for at melde sig til, det hele ser trist ud, der er intet, som byder inden for.

I Nyhedsbreve fra 2007-08 kan vi se, at der var udstillinger om »Dansk flinteindustri« og om »Skrivekridt – Skolekridt. Skær dit eget skole/tavlekridt«. Udstillinger, som det vil være oplagt at tage frem igen.

Trællene, som var meget populære, var, indtil de blev smidt ud, et tilløbsstykke. Nu holder de til i Lejre, hvor de er mere end velkomne.

Tidligere var der særudstillinger – tæpper, kunst af anerkendte kunstnere osv. osv.

Vi vil herved opfordre de ansvarlige til at efterkomme Kulturstyrelsens anbefalinger og til at bringe Stevns Museum i en tilstand, så vi kan være bekendt at byde turisterne velkomne.

Jane og Steen Christoffersen
Vindehuse 7
Tommestrup

 

Skriv en kommentar