(Last Updated On: 28. december 2017)

Igen bliver stevnsboerne ramt af merudgifter for at komme på arbejdet.

2018 bliver 2.000 kr. dyrere for de pendlere, som er nødt til at parkerer ved Køge Station for at passe deres arbejde.
(Foto: Klaus Slavensky)

Stevns: Januar 2017 betød prisstigninger i den kollektive trafik. Bus og tog fik et prishop, der betød en mangedobling for Stevns pendlere, som er afhængig af offentlig transport.

2.000 kr. mere om året

Nu kommer der yderligere udgifter. Januar 2018 betyder parkeringsafgifter i Køge Kommune.

Flere steder i Køge bymidte opereres med gratis parkering med tidsbegrænsning, men på de langtidsparkeringspladser, som pendlere fra Stevns benytter, bliver der fra 2. januar opkrævet en timepris på otte kroner.

Det er f.eks. på den hidtil gratis parkeringsplads på den såkaldte Collstropgrund ved Køge Station. Her kommer nu betalingsautomater.
Der kan fremover købes en månedlicens på 200 kr. eller en årslicens, der betyder, at Stevns pendlere skal lægge 2.000 kr. mere til de årlige transportudgifter.

Borgmesterkontakt til Køge

Stevnsbladet har spurgt Stevns nye borgmester om hun vil forsøge at samarbejde med nabokommunen for at mindske de ekstra udgifter for Stevns borgere.
Borgmester Anette Mortensen, er ked af udviklingen, og siger:

– Det fremmer desværre ikke lysten til at benytte offentlige transportmidler. Jeg tager gerne kontakt til Køge Kommune i det nye år, for at få en dialog om eventuelle muligheder for de daglige pendlere, slutter borgmesteren.

sky

 

Skriv en kommentar