(Last Updated On: 6. august 2019)

Fra et tidligere esport-arrangement.
(Foto: Nikolaj Andersen)

Store Heddinge: E-sport? Hvis man tror, at det „bare” er sådan noget computerspil med cola, pizza og unge, som isolerer sig på værelset, så vil Mette Olsen fra Rødvig Gymnastik- og Idrætsforening godt fortælle en anden historie om den voksende interesse for esport.

E-sport og OL

Fredag den 9. august er Tinghuset på Nytorv i Store Heddinge forvandlet til et esport-mekka.

Og det er Rødvig Gymnastik- og Idrætsforening som står bag introduktionen til det fænomen, som for alvor startede i 00’erne med spil som Half Life og Counter Strike.

I dag har fodboldklubber som FCK og Brøndby valgt at investere i esportshold, og med danske CS:GO hold som Astralis, og en dansk verdensmester i FIFA 2016, er dansk esport ved at etablere sig som en seriøs form for sport, og sportseksperter taler endda om esport som fremtidig OL-disciplin.

To hold i Sydstevnshallen

I september 2018 oprettede Rødvig Gymnastik- og Idrætsforening to esport-hold, som mødes i Sydstevnshallen hver mandag og fredag.

– Vi kombinerer spil med strategi og taktikplanlægning og med fysisk udfordring på græs, fortæller Mette Olsen, der også understreger at foreningen fokuserer på sunde kostvaner.

– Vi har fået to demo-computere sponsoreret fra Stevns Kommunes udviklingspulje og Lions Stevns, og så har vi en uddannet træner tilknyttet, som også vil komme til By Night-arrangementet, lyder det fra Mette Olsen.

Også VR-udstyr

Introduktionen til esport på Tinghuset vil også fremvise Virtual Reality udstyr, som bl.a. kan bruges til VR-gaming.

– Kom endelig og prøv. Vi er på Tinghuset fra kl. 17, og har fancy maskiner, som kan klare de tunge spil, siger Mette Olsen.

Rødvig Gymnastik- og Idrætsforening vil i fremtiden oprette esporthold om lørdagen, en gang om måneden, så hele familien kan komme og hygge sig med spil og fysisk aktivitet.

– Vi har rigtigt mange børn med til Aktiv Sommer, og i sidste uge afholdt vi et e-sportarrangement for 60 børn med overnatning, oplyser Mette Olsen.

sky

 

Skriv en kommentar