(Last Updated On: 26. oktober 2021)

Himmel, hav og natur. Små detaljer store vidder. Et smukt eksempel på Helle Lundsgaards kunst, som kan ses på Kulturloftet frem til udgangen af november i år.

Kunst: Naturen som fortælling i kunsten har ikke altid været noget, som hang i de fleste hjem.

Det var først i 1800-tallet rykkede de danske kunstnere ud i naturen, som f.eks. de såkaldte guldaldermalerne P.C. Skovgaard og J. Th. Lundby.

Men naturen som motiv inspirer stadig nutidige malere, og en af dem udstiller på Kulturloftet.

Stemningsfulde landskaber

Det er Helle Lundsgaard Christensen, som har en baggrund som lærer og viceskoleleder, men den udøvende malerkunst har optaget hende i mange år.

Hendes udstilling kan ses i galleriet på 1. sal over Stevns bibliotek på Kirketorvet 2 i Store Heddinge, og den åbnes med fernisering lørdag 30. oktober kl. 11, hvor kunstneren vil være til stede.
I dag har helle Lundsgaard eget atelier foruden en Pd i billedkunst og æstetik.

Fra 2006-2013 var hun medlem i et arbejdende gallerifællesskab i Roskilde, og i 2015 var hun med til at sætte Åbne Atelierdøre i Høje-Taastrup Kommune i værk, og i 2020 blev hun optaget i kunstnersammenslutningen Åbne Atelierdøre Stevns- Faxe.

– Farverne i hendes akryl- og oliemalerier væver sig ind i hinanden i stemningsfulde udtryk af indtryk fra landskaber, både de blide og lette stemninger, men også de mere dramatiske, nøjagtig som naturens luner, fortæller formanden for Kulturloftet Hans Jørgen Lund Jensen og fortsætter:

– I landskaber gemmer utallige historier i sig. Netop mangfoldigheden i naturens landskaber giver stof til eftertanke og inspiration for hende. Hun fabulerer over landskabets linjer, former og elementer, nogle gange med en twist af kulturens elementer. Det kan ikke skjules, at Helle Lundsgaard først og fremmest maler billeder af naturen, som hun ser den, forklarer Hans Jørgen Lund Jensen.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid indtil den 27. november.
sky

Skriv en kommentar