(Last Updated On: 14. februar 2020)

Chefredaktør Arne Ullum er tidligere chef i DR og Berlingske.

Udligning: Ifølge iagttagere med kendskab til forhandlinger mellem Christiansborg og danske kommuner, så er det i disse uger det afgørende sker.

Og forhandlingerne mellem den socialdemokratiske regering og Folketingets øvrige partier, vil afgøre om Stevns skal betale til udligningsreformen eller modtage penge.

Udspil hjælper S-kommuner

I forrige uge forlangte regeringen at Stevns skulle betale syv millioner kroner, og flere stevnske kommunalpolitikere meldte ud, at de ville kontakte deres respektive partier i Folketinget for at ændre præmissen for regeringsudspillet.

Stevnsbladet har talt med kommunalekspert og chefredaktør Arne Ullum fra nicheportalen NB Økonomi.

– Stevns er ramt af parametre som skal hjælpe Vestegnen og København, og så har regeringsudspillet ændret på beregningen af mindre indkomstgrupper og udligning vedrørende selskabsskatter, forklarer Arne Ullum.

Kan blive til plus for Stevns

Han vil dog blive overrasket hvis ikke Stevns kan gå fra regeringens minus-oplæg til et plus i tilskud.

– Hvis der kommer et forlig med Venstre, kan det sagtens betyde et plus til Stevns på 10-15 mio. kr., det er bare et spørgsmål om at pille ved et par parametre, siger han og uddyber:

– Mens hvis regeringen finder et flertal til venstre i salen, ser det mere broget ud for Stevns. Men de radikale ønsker et bredt forlig, og det peger mest mod et forlig med Venstre. Så jeg hælder mest til et sådant resultat, slutter Arne Ullum.

sky

 

Skriv en kommentar