(Last Updated On: 12. april 2021)

De godt 20 artikler blev onsdag eftermiddag i sidste uge hængt op i Fit&Sunds vindue. Her er det fra venstre Lærke, Mille og deres dansklærer Stina Birk Nielsen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: De seneste uger har eleverne i 6.a., 8.a. og 8.c. på Store Heddinge Skole haft travlt med gængse journalistiske værktøjer, såsom at at researche, interviewe, fotografere, redigere, finpudse tekster og sætninger samt korrekturlæse. De har nemlig i deres dansktimer haft avisartikelskrivning på skoleskemaet.

– Vi har gennem læringsportalen Alinea haft et projektforløb om ’Avisen i børnehøjde’, hvor eleverne har arbejdet med nyhedsartikler ud fra kriteriet den trykte avis, og så skulle der være en lokal vinkel på historien, fortæller dansklærer på Store Heddinge Skole, Stina Birk Nielsen.

Artiklerne hænger i Algade

Eleverne er herigennem blevet introduceret til værktøjer som ‘nyhedstrekanten’, ‘kommodemodellen’ og ‘isvaflen’, og det er både blevet til små notitser, større baggrundsartikler, portrætter, nyheder og tilbageblik.

Artiklerne er skrevet enten i grupper eller alene, og i alt er der komme godt 20 artikler i trykken, som nu kan læses som vægavis i Fit&Sunds store vindue ud mod Algade. Her var tre af eleverne: Lærke, Celina og Mille sammen med Stina Birk Nielsen i sidste uge, og sørgede for at klistre artiklerne op på vinduesruden, så alle kan læse de interessante og meget forskellige nyheder.

Eleverne er kommet godt rundt i emnerne, og på vægavisen finder man artikler om både corona og genåbning af skoler og butikker, erhvervsportrætter af lokale firmaer, gamle drabssager, turisme og mobildækning, Stevnshal-byggeri, sportsforeninger og resultater, historiske bygninger samt politistof.

Fra venstre ses her husleder i Fit&Sund Christina Apel Johansen, Lærke, Celina, Mille og deres dansklærer Stina Birk Nielsen foran vægavisen i Algade. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Sjovt, svært og spændende

Mille fra 8. klasse, der har skrevet en artikel om Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge, synes, det har været en sjov men også svær opgave:

– Og så har det også været spændende at finde ud af noget mere om vores kirke. Jeg har selv sunget kor derinde, så jeg har været der mange gange. Jeg fandt en masse information på kirkens hjemmeside, blandt andet om de ombygninger, der har været, og jeg vidste ikke, at kirken var så gammel. Den er fra 1200-tallet, det var overraskende, siger Mille, der også selv har taget fotos af kirken til sin artikel.

Husleder i Fit&Sund, Christina Apel Johansen oplyser, at man vil kunne læse vægavisen i Fit&Sunds vindue frem til den dag, hvor coronarestriktionerne igen tillader genåbning af fitnesscentre.

Og på et opslag i ugens udgave af Stevnsbladet kan man også læse et lille udvalg af artiklerne.
rmh

 

Skriv en kommentar