(Last Updated On: 17. september 2020)
Sidste år var der også Naturvidenskabsfestival på Skelbæk Friskole, hvor det bl.a. var muligt at røre ved vand og fisk. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Magleby: Når startskuddet for årets store, landsdækkende Naturvidenskabsfestival lyder den 21. september, er Skelbæk Friskoles elever på pletten. Hele skolen er i uge 39 med til at kick-starte festivalen, som de fortsætter ind i uge 41. Eleverne vil specielt fokusere på H.C. Ørsted og hans opdagelse af elektromagnetismen i 1820.

– Vi ønsker at eleverne skal få opbygget mere selvtillid i formidlingen af naturvidenskab. De skulle gerne blive nysgerrige og få lyst til at eksperimentere. Det handler om at få eleverne til at sige noget. De har meget på hjerte, og vi vil gerne give dem mulighed for at få indflydelse, så det handler om det, de synes er interessant, siger lærer Michelle Damskier fra Skelbæk Skole.

Der vil være adskillige arrangementer på Skelbæk Skole, der blandt andet kan opleve forskellige foredrag i uge 39, som eleverne efterfølgende skal lave oplæg ud fra. Der vil samtidig være en masse stande fordelt rundt på hele skolen, og det er en ambition fra lærernes side, at få alle eleverne rundt til så mange stande som muligt, så de virkelig får gået i dybden med naturvidenskaben og H. C. Ørsted.

Store opdagelser, små forskere

På landsplan får op mod 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser mulighed for at udforske de store opdageres univers og afprøve deres arbejdsmetoder. Måske skal de prøve at bygge modeldyr, og kode dem, så de kan bevæge sig, de skal måske på jagt efter naturens smådyr, eller måske bygge deres egen elektromagnet.

Årets store fejring af naturvidenskaben og dens muligheder foregår fra den 21. til 25. september og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter.

Naturvidenskabsfestival er ugen, hvor der er tid til fordybelse, tid til at sætte ideerne fri og måske endda tabe kæben af overraskelse.

Naturvidenskab handler om virkeligheden og eleverne skal opleve, at naturvidenskab giver dem handlekompetencer og at de kan bruge naturvidenskab til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.
Tanken med Naturvidenskabsfestival hvert år i uge 39 er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science.

Over hele landet har engagerede lærere og andre arrangører lagt mange kræfter i at udvikle faglige og festlige projekter til årets tema: Store opdagelser. Ugen kan udgøre et frirum, hvor der eksperimenteres med nye undervisningsmetoder, emner og samarbejder med eksterne, som kan inspirere til resten af årets undervisning.

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig.

Skriv en kommentar