(Last Updated On: 27. september 2017)

Åbent brev til Rasmus Englund, Liberal Alliance, Mikkel Lundemann, Det Konservative Folkeparti og Anette Mortensen, Venstre.

Elever fra det sydlige Stevns risikerer fortsat at blive afvist på deres nærmeste gymnasium, da undervisningsminister Merethe Riisager ikke ønsker at diskutere afstandskriteriet med forligskredsen.

På Socialdemokratiets kongres i Aalborg, gik jeg på talerstolen og talte om sagen og behovet for en ændring af reglerne. Jeg talte også med vores uddannelsesordfører i Folketinget Anette Lind om status på sagen.

Anette Lind oplyste, at ændring af bekendtgørelsen skulle være drøftet på et møde i forligskredsen i august måned. Mødet blev aflyst og efterfølgende er sagen taget af dagsordenen.

Problemet med afstandskriteriet, som anvendes ved afslag ønsker minister Merethe Riisager fra Liberal Alliance tilsyneladende ikke at ændre.

Elever fra Stevns risikerer derfor fortsat at blive afvist, da reglerne betyder, at elever fra Solrød, Greve, Ishøj fortsat kan optages på Køge Gymnasium, før elever fra Stevns, fordi de bor tættere på Køge Gymnasium.

Min opfordring til Rasmus Englund, Mikkel Lundemann og Anette Mortensen skal være – Kontakt nu uddannelsesordførerne fra jeres partier og få undervisningsministeren til at samle forligskredsen og lav reglerne om.

Vi er vel alle enige om, at det må være mennesket før systemet, som bør være gældende.

Socialdemokratiet har presset på for en ændring af reglerne, men kan ikke komme videre.

Nu må i på banen. Sagen haster, da der ikke er lang tid til før de næste hold skal optages.

Unge fra Stevns har krav på adgang til nærmeste gymnasium, når de søger dette som deres første prioritet.

Steen S. Hansen

Borgmesterkandidat for

Socialdemokratiet.

 

Skriv en kommentar