(Last Updated On: 29. januar 2020)

Skoleleverne klædte også de nyere årtier på i musicalen. (Foto: Gitte Lauring)

Strøby Egede: I sidste uge opførte 8.årgang på Strøbyskolen musicalen “Jukebox”, som både er et musicalbegreb for musikteaterforstillinger og titlen på den nostalgiske teaterkoncert »Jukebox«, som Fredericia Teater opførte i 2013 som en varm, ungdommelig hyldest til komponisten Bent Fabricius-Bjerre.

Opført for alle elever

Strøbyskole-elevernes version af musicalen “Jukebox” var et stykke om familier gennem tiderne fra 1950’erne til og med 90’erne.

– De har arbejdet med perioderne, fundet tøj fra de forskellige årtier og produceret videoer med ting der skete i de forskellige perioder, fortælle Gitte Lauring fra Strøbyskolen.

Stykket blev opført to gange, for alle eleverne på skolen og for forældre.

Musikskolen har hjulpet med musikken, og det tværfaglige tema i stykket, har været inddraget i et halvt års langt undervisningsforløb i både dansk og forskellige valgfag.

Et rigtigt lærestykke

Det er en årlig tradition at 8. årgang opfører et samlende stykke, fortælle Gitte Lauring.

– Denne gang fik eleverne en god forståelse for de mange årtier siden 1950’erne. De var bl.a. meget optaget af indførslen af det første dankort og Berlinmurens fald, ligesom de havde gravet orginale nyhedshistorier frem til datidens tv-avis „Aktuelt”, siger hun.

De over 100 8. klasseselever har både stået på scenen, bearbejdet stykkets handling, lavet lys, design, koreografi og meget andet.
sky

Moden fra 1950’erne blev afspejlet i Strøbyskolens musical. (Foto: Gotte Lauring)

Skriv en kommentar