(Last Updated On: 17. marts 2020)

Man kan fint bruge melormemel i sit bagværk. Melorme er rige på protein, og så udleder de langt mindre CO2 end for eksempel oksekød. (Foto: Thomas Bläske Vestergaard)

Hårlev: Hotherskolen havde i uge 10 sat FN’s Verdensmål på skoleskemaet i alle skolens klasser. Eleverne har ugen igennem arbejdet sammen i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling, på tværs af klasser og klassetrin.

Målene, der udgøres af 17 konkrete mål og 169 delmål, omhandler bæredygtig udvikling og forpligter alle FN’s 193 medlemslande til: ’at afskaffe sult og fattigdom i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst’.

Der er i ugens løb blevet arbejdet med fire overordnede emner: Sund og bæredygtig, Den store verden, Børneliv og Gør en forskel.

– Eleverne har på de forskellige værksteder for eksempel beskæftiget sig med design af magiske ønskeæbler for en bedre jord, indsamling af skrald, rensning af åvand, prøve at drikke gennem et ”Lifestraw”, bagværk med melorme og undersøgelser af drivhuseffekten, fortæller viceskoleleder Thomas Bläske Vestergaard.

Som kulmination på ugen, var skolens forældre og bedsteforældre inviteret indenfor på skolen fredag formiddag, så de kunne se, hvad eleverne har fordybet sig i gennem hele ugen. En invitation, som mange benyttede sig af.

At børnene har fået øjnene op for bæredygtighed og udfordringer med klimaet kan flere forældre bekræfte:

’I går handlede snakken ved aftensbordet blandt andet om hul i ozonlaget over New Zealand, solenergi og meget andet. Vores datter fortalte også meget engageret om et projekt, hun havde lavet sammen med en klassekammerat. Fantastisk’, lød en af tilbagemeldingerne fra en forælder.
rmh

Skriv en kommentar