(Last Updated On: 14. september 2021)

To af de emner, der virkelig optager borgerne i Øst- og Sydsjælland, er den tætte biltrafik fra Stevns og nordpå, samt Østbanens ”overlevelse” i sin nuværende form.

Ind imellem bliver der så sat penge af til den ene og den anden undersøgelse. Indtil videre rent spild af penge, for lige siden jeg blev valgt ind i Køge Byråd i 2001, har disse problemer/opgaver været et tema i valgkampene – for derefter at ebbe langsomt ud, indtil næste valg.

Der er tale om to kæmpe opgaver, som staten må tage sig af – og faktisk kan de næsten slås sammen til en opgave. For mens nogle Stevnsborgere nu mener, at man bl.a. kan nedlægge en del af strækningen – fra Rødvig til Store Heddinge – så er jeg af en helt anden opfattelse.

Se dog at få opgraderet Østbanen. Nye skinner – hurtigere tog – bedre forbindelser fra Køge til det øvrige land og vigtigt: Flere stationer med gode parkeringsmuligheder.

Hvis Østbanen kan leve op til nutidens krav om komfort, tilgængelighed og hurtighed, så er der da en rimelig mulighed for, at mange Stevnsborgere vil vælge Østbanen frem for at sidde i lange bilkøer for at nå frem til deres job i Køge eller længere nordpå.

Derfor: Lad os få et par stationer eller trinbræt mere med gode parkeringsforhold, nye skinner og afstemte tog videre fra Køge så vil vi kunne løse en del problemer og opgaver – og i mellemtiden kan vi fortsætte en mere end 20 år lang diskussion om en omfartsvej.

Ikke så meget snak – men handling.

Mange hilsener
Jørgen Petersen
Konservativ kandidat til Regionsrådet i Region Sjælland

Skriv en kommentar