(Last Updated On: 29. september 2020)

Biskop Peter Fischer-Møller (tv) og provst Erhard Westenberg ved Strøby Kirke. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Kirke: Den 22. september kom resultatet af meninghedsrådsvalget i Tryggevælde Provsti.

Der skulle vælges meninghedsrådsmedlemmer til 17 kirker, men to kirker skal til valgurnerne igen.

Tilfreds med kampagne

Det er Strøby og Valløby som skal have em ekstraordinær valgforsamling.

Bliver menighedsrådet ikke fuldtalligt ved valgforsamlingen, skal der afholdes en ekstraordinær valgforsamling, og det er tilfældet for de to kirkers vedkommende.

Igennem flere år har der været interne kampe om bl.a. et renoveringsprojekt af Strøby Kirke, som har været lukket i fem år grundet angreb af skimmelsvamp.

Provst Erhard Westenberg vil ikke udtale sig om årsagen til behovet for det ekstraordinære valg.

– Vi har lanceret to avistillæg i provstiets lokalaviser, og det var et forsøg på at skabe interesse for menighedsrådsarbejdet, forklarer Erhard Westenberg, der ikke på dette tidspunkt kan sige om omtalen af kirkearbejdet har haft en effekt på valget. Men det har overordnet været en roligt og vellykket valgresultat.

– Vi er godt tilfredse, siger provsten.

Resultat den 13. oktober

Valgbestyrelsen skal indkalde til den ekstraordinære valgforsamling senest en uge efter den ordinære valgforsamling, og det skal ske på samme måde som ved den ordinære valgforsamling.
På den ekstraordinære valgforsamling, som afvikles på samme måde som den ordinære valgforsamling, foretages der alene udfyldningsvalg. Der stemmes således kun om ledige pladser i menighedsrådet og eventuelt yderligere stedfortrædere.
En ekstraordinær valgforsamling skal afholdes tirsdag den 6. oktober, og resulatet vil senest blive offentliggøres tirsdag den 13. oktober i år.

sky

Skriv en kommentar