(Last Updated On: 10. maj 2021)

Stevns: I uge 19, som er ugen, hvor der nationalt sættes fokus på demens, har stevnsborgerne mulighed for at få udleveret et helt nyt udstyr til mennesker med demens.

Med et såkaldt demens-symbol, der er udviklet af Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark, kan mennesker med en demensdiagnose bede dig og mig om en håndsrækning.

Det nye demens-udstyr består af symbolet som en pin, der kan sættes på tøjet, klistermærker med symbolet til betalingskort og et kort med demenssymbolet, der kan bæres om halsen.

Hjælp og tålmodighed

At være ramt af en demenssygdom i større eller mindre grad kan være meget invaliderende for den enkelte person. Dorthe Holmboe, centerchef for Sundhed og Omsorg i Stevns Kommune, udtaler om det nye demensudstyr:

– Mange af ens færdigheder forsvinder stille og roligt. Færdigheder som er helt naturlige for os alle at være i besiddelse af. Så når man pludselig ikke længere kan huske, hvordan man bruger sit dankort eller man ikke kan huske hvor man er, så bliver man frustreret, forvirret og ked af det. Derfor har en borger med demens meget brug for hjælp fra sine omgivelser. Så møder du en borger, der udviser tegn på demens og som bærer demens-symbolet, så er det muligt, at vedkommende har brug for en håndsrækning i den givne situation eller måske blot, at du udviser tålmodighed og forståelse for, at vedkommende skal bruge lidt længere tid til at få ordnet sine ting. Med den rette hjælp, støtte og forståelse, vil en borger med demens kunne opretholde sit liv ed værdighed og livskvalitet i længere tid.

Fås gratis på biblioteket

Tirsdag den 11. maj mellem kl. 12-16 kan stevnsborgerne komme forbi på biblioteket i Store Heddinge og høre mere om demens-symbolet og gratis få udleveret det specieludviklede udstyr.
Eftermiddagen igennem kan alle interesserede få mere information om Stevns Kommunes tilbud på demensområdet, når demenskoordinator Malene Simonsen og projektleder Marie Louise Kold gerne tager en snak med alle – unge og gamle – på biblioteket i Store Heddinge.

Også lokale repræsentanter for Alzheimersforeningens afdeling Østsjælland vil være til stede.

Husk, at skal du ind på biblioteket, så skal du bruge coronapas.

Nye tilbud i kommunen

I Danmark lever op mod 90.000 mennesker over 65 år med en demenssygdom. Forekomsten forventes at stige, fordi andelen af ældre mennesker i Danmark stiger.

For Stevns Kommune viser tal fra Videnscenter for demens, at der estimeret er lige over 400 mennesker med demens.

Stevns Kommune fik sidste år en stor tildeling af midler fra Sundhedsstyrelsen til at lave flere og mere fleksible tilbud til borgere med en demensdiagnose og deres pårørende. Det kan alle høre mere om på biblioteket.

(Pressefoto)

Skriv en kommentar