(Last Updated On: 17. november 2020)

Relationsskabende sammenhold på tværs. (Pressefoto)

Store Heddinge: At forvandle et bevaringsværdigt pakhus til klubhus med plads til alt fra e-sport, brætspil og dans til undervisning, foredrag og koncerter. Sådan lyder idéen bag et nyt projekt fra Stevns, som Alpha Esport Stevns og Horisonten STU står bag.

Projektet henvender sig især til udsatte unge med diagnoser, som ellers har svært ved at deltage i fællesskaber. Og den idé er så god, at den nu får en økonomisk håndsrækning på 500.000 kroner fra Realdanias Underværker-kampagne, så den kan blive til virkelighed.

Brandtrappe til 2. sal

I Store Heddinge skal den halve million kroner bruges til etablering af en brandtrappe op til pakhusets 2. sal, hvor frivillige fra Alpha Esport Stevns sammen med Horisonten STU i øjeblikket har travlt med at renovere det gamle loftsrum.

Her er det planen at indrette et 200 kvadratmeter stort gamerlokale, som de unge fra Horisonten og foreningerne Alpha Esport Stevns samt Unge for Ligeværd (UFL) Køge Bugt kan bruge.

– Det er virkelig fantastisk, at vi nu har fået støtte til at bygge brandtrappe for, siger en glad esportsforeningsformand, Mette Krogh Olsen til Stevnsbladet.

En lokal arkitekt fra Rødvig skal tegne trappen og en brandteknikker skal ind over projektet, som så skal godkendes af Stevns Kommune, inden byggeriet kan gå i gang.

– Brandtrappen er en forudsætning for, at vi kan tage andensalen i brug, forklarer formanden.

Trygge rammer

Esportforeningens medlemmer holder i øjeblikket til i et hjørne i stueetagen, hvor der er hold næsten alle ugens dage med bl.a. fortnite, justdance, fri fredagsgaming og hver anden søndag er der familiecafé.

– Hos os er det vigtig at skabe trygge rammer for vores børn, unge og deres forældre. Vi er medlem af DGI Esport og efterlever deres kodeks, forklarer Mette Krogh Olsen.

Trods stor travlhed med bygge- og renoveringsopgaverne er der flere gode idéer til udvikling af foreningen. Blandt andet kunne formanden godt tænke sig at starte et ’just dance’-hold op for kvinder i 40+-års alderen, hvor der udover sjov og motion også skal være plads til lidt god mad eller andet hyggeligt samvær. Der er også planer om at etablere et Old Boys hold, hvor gamere, der ellers spiller hjemmefra, kan mødes en gang om ugen i klubhuset.

– Med coronaen er det blevet ekstra vigtigt, at vi kan mødes i små, trygge fællesskaber. Mange oplever ensomheden ekstra meget i øjeblikket, siger formanden.

Fakta om projektet i det gamle pakhus:

  • Relationsskabende sammenhold på tværs
  • Omdannelse af anden sal af et bevaringsværdigt pakhus til et klubtilbud med plads til alt fra e-sport, brætspil, dans og undervisning til foredrag og koncerter.
  • Projektet henvender sig særligt til udsatte unge med diagnoser, som ellers har svært ved at deltage i fællesskaber.
  • Organisation: Alpha Esport Stevns og Horisonten STU
  • Støttes med: 500.000 kr.

Bygger til fællesskab

– Coronaepidemien sætter en kæp i hjulet for det sociale samvær, men heldigvis blomstrer de frivillige fællesskaber stadig over hele landet. Ildsjælene bygger ikke for sig selv – de bygger for hinanden. De har øje for hvert steds særlige muligheder, og de arbejder utrætteligt for at skabe en positiv forandring, som kommer flere til gode. Projektet på Stevns er et rigtig fint eksempel på, hvordan lokale ildsjæle tager ansvar for det lokale fællesskab, og jeg glæder mig meget til at se det blive til virkelighed, siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Med kampagnen har Realdania i flere år målrettet støttet frivillige projekter i det byggede miljø. Nu er endnu en ansøgningsrunde afsluttet, hvor ildsjæle kunne søge om støtte til at gøre deres projektdrømme til virkelighed – og heraf altså også projektet på Stevns.

I alt støtter Underværker 18 projekter over hele landet med samlet 14 mio. kr.

Se alle ildsjælenes projekter og læs mere om den kommende ansøgningsmulighed på underværker.dk.
rmh

Skriv en kommentar