(Last Updated On: 1. august 2022)
Passionen for veteranbiler var brændende til det sidste. (Privatfoto)

Nekrolog: Finn Nygaard Petersen, der ejede flere ejendomme i Store Heddinge og andre steder, er her ikke mere. Han har dog aldrig betragtet sig selv som ejendomsinvestor – eller administrator. Derimod var han stolt af at være købmand. Fra 1976 til årtusindeskiftet ejede og drev han Favør fra bygningen, hvor Meny nu ligger.

Efter kort tids sygdom døde Finn Nygaard Petersen onsdag i forrige uge efter kort tids sygdom. Som person befandt han sig bedst i baggrunden, men som købmand og ejendomsinvestor i Store Heddinge var han både markant og synlig i bybilledet.

Nygaard Ejendomme ligger på én af de bedste adresser i byen på Algade lige ved Trianglen. Men selvom Finn Nygaard ejede og drev flere ejendomme både i Store Heddinge og andre steder, så var han aldrig for alvor interesseret i den del sit virke.

Ejendomsopkøbene var i starten mere præget af kærlighed til sit købmandsskab og at forhandle dagligvarer end til at eje ejendomme. Han ejede og drev Favør som købmand fra de bygninger i Østergade, hvorfra Meny i dag drives, fra 1976 til 2000. Hotel Stevns og bygningerne i Løjes Gaard blev allerede erhvervet, mens han drev Favør, med den begrundelse, at han havde fået nys om, at en konkurrerende købmand var interesseret i Løjes Gaard til at etablere en dagligvarebutik.

Finn Nygaard Petersen og hans kone Bodil kom til Store Heddinge tilbage i 1976, efter at Finn havde været souschef i en Favør-butik i arkaden i Sorø.

Finn Nygaard lavede mange opsigtsvækkende events. Eksempelvis reklamerede han med, at han ville sælge en hel lastbil fuld af Coca Cola på blot én time. Og det lykkedes ved at sætte prisen for en halv liter til fem kroner. Både private og andre butiksejere kom og fyldte indkøbskurven med Coca Cola den dag under et af de populære by night-arrangementer i købstaden. På den måde sikrede han sig en forbedret kontrakt med Coca Cola. Han lavede også mange lokale aftaler om afsætning af lokale fødevarer – eksempelvis kartofler.

Egentlig skulle det kun have været 10 år i Store Heddinge og så videre til opbygning af en anden butik et andet sted. Men både Bodil og Finn Nygaard fandt sig så godt til rette på Toxværdtsvej i Store Heddinge, at de blev i byen frem til deres dødsdag i henholdsvis 2014 og 2022.

Efter hustruens død i 2014 ændrede Finn Nygaard en smule karakter og blev ifølge datteren “lidt hægtet af”. Han nød dog stadig sine køreture i åben veteranbil sammen med sin nye veninde, hvor han også tit er set deltage i Lions veteranbilløb på Stevns med start og mål i Store Heddinge.

I oktober sidste år blev Finn Nygaard 80 år, og han efterlader sig døtrene Pernille og Mie. Bisættelsen fandt sted fredag i Lille Heddinge Kirke, hvorefter hans urne blev stedt til hvile ved siden af hustruens i Gislinge.

Æret være Finn Nygaards minde.
erni

Skriv en kommentar