(Last Updated On: 17. september 2020)

Mange flere danske turister oplevede Stevns denne sommer

To af de frivillige, som i år har betjent Rødvig Turist Information: fra venstre er det Peer Nørgaard og Ole Jørgensen. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Det sidste halve år med coronaens indtog har for langt de fleste betydet, at meget har været anderledes. Det har givet aflysninger, nye vaner og ændrede planer – også sommerferieplanerne, som for manges vedkommende blev ændret fra udlandsrejser til ferieoplevelser i det danske sommerland.

Den anderledes sommer har også sat sit præg på statistikken for denne sæson i Rødvig Turist Information, som med udgangen af august lukkede ned for i år.

– Det har været en helt igennem anderledes udfordrende sommer, konkluderer Peer Nørgaard, som er én af de 24 frivillige, der sommeren igennem har taget imod turister i det lille røde hus på lysbådehavnen i Rødvig.

Masser af liv på havnen

Skal han nævne én god ting om Covid-19, er Peer Nørgaard ikke i tvivl:

– Så er det, at mange danskere har fået lyst til at komme ud og opleve de mange muligheder, vi har i Danmark.

Sådan har det også været på havnen i Rødvig. Så snart solen skinnede, summede havnen af liv, god stemning og glade mennesker, der i meget høj grad var gode til at holde afstand og tage hensyn. De fleste kom forventningsfulde og glædede sig til at opleve Stevns.

De frivillige har i løbet af sæsonen givet adskillige gode råd og svaret på et utal af spørgsmål:

– Vi har uddelt mange hundrede pjecer og kort samt forklaret, hvordan man kan kombinere vandring langs Trampestien med Klintebussen eller med de orange cykler. Fortalt om oplevelser og faciliteter, om Koldkrigsmuseet Stevnsfort og om de spisesteder, der i år poppede op, i det omfang vi har fået noget at vide om dem.

Et af de helt store trækplastre var den nye mulighed for at sejle langs med Klinten, når der ellers var plads i den nye turbåd og vejret tillod det.

– Det er helt tydeligt, at stærkt øget omtale i landsdækkende presse og medier, fik mange til at vælge at komme til Stevns – og forhåbentlig komme igen, lyder vurderingen fra Peer Nørgaard.

Tæt på København

Alle de udenlandske gæster, der ikke kom i år, blev rigeligt opvejet af de mange danskere der kom istedet. Rødvig Turist Information har i indeværende sæson hjulpet 4.552 turister.

– Det er lidt færre end sidste år, men pga Covid-19 kunne vi først åbne senere og har derfor haft åbent 12 dage færre, oplyser Peer Nørgaard.

De 24 frivillige, der i år har haft vagter og gjort det muligt at have åbent hver dag kl. fra 10 til 17 – også lørdag og søndag, har haft rigeligt at lave. Men der har også været mulighed for at give bedre tid til hver gæst, og eftersom langt de fleste taler dansk at have længere og interessante samtaler om meget andet.

– Mange har spurgt interesseret til, hvordan det er at bo her om vinteren, om huspriser og transporttider. Mange er overrasket over, at Stevns ikke er så langt væk fra København, ligger et område med spændende natur og mest af alt, her er fred og ro, uddyber Peer Nørgaard.

Samlet set kommer gæsterne fra 17 forskellige lande, hvoraf mange af de udenlandske gæster bor i Danmark i forbindelse med f.eks. arbejde eller uddannelse.

– I løbet af august begyndte der så småt også at komme turister fra Tyskland og Sverige igen, både på cykel ad Cykelrute 9 og sejlende, slutter Peer Nørgaard, der sammen med de andre frivillige afsluttede sæsonen 2020 med en velfortjent aften under mottoet ”Smag på Rødvig”.

De frivillige sender en tak til de lokale spisesteder, der hver især var med til at gøre aftenen ganske særlig.
rmh

Skriv en kommentar