(Last Updated On: 14. august 2020)

Og en anderledes ny sæson for svømmeklubben SHS-Stevns

Store Heddinge: Skolernes sommerferie er slut, og svømmeklubben SHS-Stevns kan se tilbage på en sommer fyldt med herlige øjeblikke sammen med de børn og unge, der har deltaget i denne sommers Ocean Rescue Camp i Rødvig og Aqua Camp i Stevnsbadet.

Vandsjov i Stevnsbadet

Masser af vand og sjov til Aqua Camp. (Fotos: Tine Engelsted Jensen)

Svømmeklubben lykkedes med succes, trods coronarestriktioner, at gennemføre denne sommers Aqua Camp i den næstsidste uge af skolernes sommerferie.

Deltagerantallet var nedjusteret pga. coronareglerne, men 70 børn havde tilmeldt sig, og havde fire lige så herlige og vandede dag som hver sommer sammen med SHS-Stevns’ dygtige instruktører.

Alle dage bød på forskellige sjove lege og dyster både inde i bassinerne i Stevnsbadet og ude på boldbanerne, som Store Heddinge Boldklub havde været så venlig at udlåne i Aqua Camp ugen. På græs blev der lavet forhindringsbaner både med og uden vand, boldlege, fangelege, X-factor og dans, mens der i svømmehallen var svømning, dyk, lege med bolde og livredningslege.

Traditionen tro havde Stevnsbadet lånt Det Store Badedyr til Aqua Campen, så den sidste dag kunne blive et herligt badeland. Hver dag sluttede af i fællesskab, hvor der blev serveret saftevand og frugt sponseret af REMA 1000 i Strøby Egede.

– Aqua Camp er for børn i alderen 7-12 år, og er en del af Stevns Kommunes tilbud om Aktiv Sommer. Næste sommer er svømmeklubben klar igen med en ny camp og forhåbentlig med mulighed for at kunne invitere 100 børn, som klubben normalt plejer, fortæller svømmeskoleleder i SHS-Stevns, Tine Engelsted Jensen.

Livredning på stranden

Livredning på stranden. (Fotos: SHS-Stevns)

En anden camp, som er blevet en populær sommeraktivitet, blev afholdt i den første uge af sommerferien. SHS-Stevns afviklede tre intensive Ocean Rescue Camp dage på stranden i Rødvig i samarbejde med DGI-Svømning.

Fem erfarne instruktører, én fra DGI og fire fra svømmeklubben, og 27 seje unge mennesker i alderen 10 – 13 år lavede samarbejdsøvelser, livredning og førstehjælp både på land og i vand. – På de tre dage kom deltagerne omkring en masse nyttig læring, der ruster den enkelte endnu bedre til at begå sig i åbent vand. Ocean Rescue Camp er også en del af Stevns Kommunes Aktiv Sommer, og SHS-Stevns ser det som en udfordrende og spændende efterfølger til den populære Aqua Camp, der henvender sig til de lidt yngre børn, siger Tine Engelsted Jensen. Hun oplyser videre, at der ved tilmelding stilles krav om, at deltageren skal kunne svømme 200 meter uden hjælpemidler:

– Det er hårdt at lege kystlivredder, men også virkelig sjovt, så det kunne være, at man skulle melde sig til svømning for at være i stand til at deltage i næste sommers ORC, siger svømmeskolelederen.

Ny sæson med coronaregler

Netop dette års svømmesæson bliver noget anderledes end den plejer. SHS-Stevns må som alle andre rette ind efter de udstukne regler, men der arbejdes i øjeblikket på at kunne starte op med et lige så mange hold som altid, dog med tilbud om færre pladser.

Gæsterne, der besøger Stevnsbadet i offentlig tid, har vænnet sig til en række regler, og disse regler vil også komme til at gælde for klubbens medlemmer: Der hænger sprit ved indgangen, og der skal sprittes hænder af ved ankomst. Der må, som det ser ud lige nu, være op til 15 personer i et omklædningsrum ad gangen. Alt, hvad den enkelte person har af tøj og fodtøj, skal bringes med ind i en taske eller pose i svømmehallen.

Svømmeklubben SHS-Stevns er meget opmærksom på at overholde alle de retningslinjer som myndighederne foreskriver ift. Covid19.

Ét af flere scenarier kunne være at ensrette adgangen til svømmehallen. SHS-Stevns holder løbende møder med Stevns Kommune vedr. dette. Den endelige løsning vil tilgå alle medlemmer på mail inden sæsonstart 31. august 2020.

Bestyrelsen i SHS-Stevns vil løbende orientere medlemmerne om retningslinjerne, og formanden Susanne Haunsvig vil kunne svare på eventuelle opklarende spørgsmål.

I juli måned har der været åbent for tilmelding for medlemmer fra forrige sæson, og i uge 33 åbnes der for tilmelding for nye medlemmer.

Bestyrelsen og alle instruktørerne i SHS-Stevns er klar til en ny lærerig sæson, og alle skal nok sørge for, at det hele kommer til at foregå trygt og så lempeligt som muligt. Tilmelding til svømmehold i alle aldre og på alle niveauer foregår på www.shs-stevns.dk.

Skriv en kommentar