(Last Updated On: 18. oktober 2019)

Simon Køser med sin mor og kompagnon i fodklinikken. (Foto: Daniel Brøns)

Store Heddinge/Rødby: Simon Køser er startet som fodplejer på klinikken “Glade fødder” i Rødby.

Nå, og hva’ så?! Hvad har det med Stevns at gøre? En hel del, vil man erfare, hvis man læser videre.

For de særlige unge

I Store Heddinges gamle stationsbygning ligger Horisonten/STU, hvor Paw Koch er forstander, og han har briefet Stevnsbladet om følgende positive historie, men først lidt fakta-information.

STU betyder Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse og henvender sig til unge, som ikke kan gennemføre andre ungdomsuddannelser

– Alt, hvad vi beskæftiger os med, er kompetencegivende og umiddelbart brugbart i dit liv. Vi arbejder både i dybden med det personlige og så med de konkrete færdigheder og kompetencer, som giver dig muligheder i dit liv, står der på Horisontens hjemmeside.

Et system som virker

En af Horisontens allerførste studerende var den nu 26-årige Simon Køser, som efter sin STU fortsatte direkte på fodplejeruddannelsen i København.

– En af Jobcenter Stevns’ medarbejdere satte det i gang samme dag, som han havde udslusningsmøde, fortæller Paw Koch og fortsætter:

– Hun satte også gang i kørekort, da det var nødvendigt i jobbet som udkørende fodplejer. Den unge havde været i flere praktikker her lokalt i branchen. Den unge har infantil autisme. Han gennemførte både kørekort og uddannelse på normeret tid, fordi hans sagsbehandler i Lolland var så skarp at tage en ting ad gangen for at sikre stabilitet under forløbet og derfor bibeholdte hans botilbud, ind til han havde afsluttet sin fodplejeruddannelse. Nu er han i egen lejlighed, selvforsørgende og selvstændig. Wow!, udbryder forstanderen.

Glade fødder og kunder

En dejlig historie om meningsfuld og maksimalt effektiv adgang mod selvforsørgelse.

Men det er ikke sket uden hjælp fra familien, og valget af uddannelse er nok ikke en tilfældighed, idet Simons mor, Helle Køser, har fodklinikken “Glade fødder” på Lolland.

– Der kommer flere og flere ældre, som har problemer med fødderne. Der har været perioder, hvor jeg har arbejdet lidt for meget, for at kunne følge med, så jeg blev rigtigt glad, da Simon fortalte, at han havde lyst til at lære mit fag og arbejde sammen med mig, siger Helle Køser.

Godt at være fagnørd

Simon har efter kun 14 dage over 20 kunder på plejehjem og hos private, idet han er udkørende fodplejer.

– Jeg har prøvet forskellige ting i mit arbejdsliv, og til sidst gik det op for mig, at min mors arbejde jo netop er det, som jeg allerhelst vil. Jeg kan se, at det er et fag, der gør en stor forskel for andre mennesker, fordi god fodpleje giver både velvære og øget livskvalitet, siger Simon Køser til Lollandsposten.

Hans mor ser sønnens autisme som et plus.

– Fodpleje handler først og fremmest om at nørde med sit fag, og Simon er god til sit håndværk, siger hun og fortæller, at han er meget dedikeret med alt fra massage til gigtpatienter, patienter med nedgroede negle, hård hud, ligtorne, generelt skønhedspleje og meget andet.

sky

 

Skriv en kommentar