(Last Updated On: 3. december 2020)

Fra alle os til alle jer: Julegaver doneret af byens butikker, indsamlet af Horisontens unge og skænket til Cafe Stevnen – alt sammen oplagte ingredienser i et rigtigt juleeventyr. Men heldigvis er det en sand historie, som fik sin lykkelige afslutning fredag eftermiddag i sidste uge.

Af Rikke Michael Hansen

Solen skinnede ind på de glade givere og de glade modtagere, da tønden med gaver blev leveret i Café Stevnen fredag eftermiddag i sidste uge. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Julen er som bekendt hjerternes fest, også blandt de unge fra Horisonten STU (Særligt Tilrettelagt Uddannelse), som de seneste uger har været på gavejagt rundt i byens mange butikker.

Det er der blevet en ret så stor ’tøndefuld’ gaver ud af, som de unge i bedste juleånd overrakte til det sociale værested, Cafe Stevnen i Algade 33 fredag eftermiddag i sidste uge.

Bærende på den tunge tønde, der var fuld af julelækkerier og fint indpakket i cellofan, rødt bånd – og pyntet med et par fine rensdyr af egen produktion – blev de gode givere budt indenfor i caféen, hvor der var fin modtagelse af Stevnens frivillige og brugere.

Gaverne er en god blanding af mange forskellige lækkerier doneret af byens erhvervsdrivende, heriblandt chokolade, cremer, håndklæder, vin, oliven, en bamse, en juledekoration og meget andet godt.

– Det har været vores ’at give-projekt’ her til jul, for det er jo det, julen handler om. Og så har de unge fået øvet sig i at tale med nogle, som de ikke er vant til at tale med, fortæller Simon Normand Winkler, der er lærer på Horisontens turismelinje.

Han har været med rundt på de unges besøg i butikkerne.

Det er Simon til venstre og Naja til højre, der her bærer tønden ind med de mange donationer fra byens butikker. (Foto: Rikke Michael Hansen)

– De første par gange gik jeg med ind i forretningen, men ret hurtigt blev jeg bedt om at vente udenfor. Det har været en ret så positiv overraskelse, hvor hurtigt de blev gode til selv at tage dialogen, siger Simon Normand Winkler.

Også de unge synes, at det har været en sjov opgave. Og det er ikke mange nej’er, de har fået:

– De fleste sagde ja, når vi kom ind og spurgte. Der var kun et par enkelte steder, hvor vi fik et nej, og det var ikke, fordi de ikke ville, men fordi de ikke måtte, fortæller Christel, der blandt andet besøgte Bent Møller.

Her har Christel tidligere været i praktik, så hun kendte i forvejen de ansatte og butikken rigtig godt – og så kunne hun jo også lige så godt selv stå for gaveindpakningen.

Og tønden, som gaverne blev lagt i, var den største, der kunne købes i jem&fix; en opgave Naja har taget sig af.

På Café Stevnen lød der en stor tak fra værestedets daglige leder, Rikke Ackermann, og så blev alle budt på varm kakao og lune æbleskiver i caféen.

Glædelig jul.

Skriv en kommentar