(Last Updated On: 22. september 2020)

Opera i Snurretoppen

Verdis Rigoletto fra scenen i Bregenz. (Foto: Bregenzer Festspiele/Anja Köhler)

Store Heddinge: Søndag den 27. september kl. 15.00 vises Verdis Rigoletto i en optagelse fra scenen i Bregenz.

– Måske kan man huske andre af vores operaforestillinger fra scenen i Bregenz, som er bygget ude i en lille sø, mens publikum sidder inde på bredden. Disse forhold giver mulighed for fantastiske og kreative opsætninger, der ikke lades sig gøre på en sædvanlig teaterscene, fortæller Karsten Visby fra Snurretoppens operagruppe.

Snurretoppen har blandt andet vist Tryllefløjten, Turandot og Andrea Chenier fra scenen i Bregenz. Denne gang er det så Verdis Rigoletto, om den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar, der kæmper indædt for at blive respekteret.

Rigoletto har dog ét lyspunkt i livet: sin elskede datter Gilda, og han vil gøre alt for at beskytte hende mod livets sorger. Men en frygtelig fejltagelse får hans verden til at styrte i grus, og i mareridtsagtige hallucinationer genoplever han denne begivenhed, mens sindssygen får stadig større magt over ham.

Verdis Rigoletto kaldes også en forbandelsesopera, der foregår i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, prostituerede – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden.

Billetter til 160 kroner stykket kan købes på snurretoppen.net.

Grundet COVID 19 vil der være et begrænset antal pladser.

Skriv en kommentar