(Last Updated On: 10. maj 2022)


Magleby: Igen er det lykkedes Charlotte Petersen – som dels bestrider formandsposten i Nordstevns Gymnastik og Idrætsforening (NGI) og desuden hjælper Skelbæk Friskole med fondsansøgninger til gode projekter – at få økonomiske håndsrækninger til såvel klub som skole.

Fra venstres ses: Afdelingsleder i Sydbank Kristina Bruhn, formand i NGI Charlotte Petersen og skoleleder Lizette Vesterlyng Larsen. I baggrunden ses den nye Quarter Pipe rampe. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Faktisk er der denne gang tale om positive tilsagn fra tre forskellige fonde til tre forskellige projekter. Den seneste tid er de udendørs faciliter ved klubhus og i skolegård derfor blevet yderligere udvidet med nye aktivitetsmuligheder.

Quarter Pipe og ping-pong

I starten af april blev klubbens skater-område udvidet med endnu en skaterrampe, en såkaldt Quarter Pipe, som er højere end de to andre og til de mere øvede skatere. Donationen på 54.500 kroner til den nye rampe er givet af Trelleborg Fonden til NGI.

Desuden har Skelbæk Friskole modtaget en donation fra Sydbank Fonden på 21.920 til et udendørs bordtennisbord med tilhørende bat.

– Hvad angår begge donationer, så har vi lagt vægt på, at det er noget, som både skole, forening og lokalområde kan få glæde af og samtidig er det udendørsaktiviteter, så på den måde rammer det bredt, forklarer Kristina Bruhn, afdelingsleder i Sydbank, som i sidste uge var mødt op for at overrække de to donationer. Trelleborg Fonden er en del af Sydbank.

Såvel skaterrampe som bordtennisbord er blevet taget godt i mod af elever, lærere og klubbens medlemmer.

– Skater-området appellerer til alle, både på kryds og tværs af aldre og niveau. Området bliver ikke bare brugt af skatere; også på BMX-cykel, løbehjul og rulleskøjter fungerer det fint. Det kan for øvrigt også fint lade sig gøre at løbe op og ned af ramperne, det giver rigtig god motion, fortæller Charlotte Petersen.

Senia, Paw og Bjørn fra 8. årgang – her med afdelingsleder Kristina Bruhn ved bordet – spiller bordtennis i skolegården hver dag. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Bordtennisbordet er placeret i skolegården på den anden side af skolen, og bordet bliver ofte brugt i frikvartererne fortæller skoleleder Lizette Vesterlyng Larsen, som glæder sig over det gode samarbejde med NGI.

– For det betyder jo, at der i frikvarterne er masse af udendørsleg og aktivitet på begge sider af skolen – så må gårdvagten jo bare rundere lidt mere, konstaterer Lizette Vesterlyng Larsen.

Solid træhytte med god udsigt

Endelig har Vaskerifonden doneret 12.000 kroner til en flot, stor siddehytte af træ med siddeplads til ti personer, bygget af JJ Skovservice.

Hytten med langbord og bænke står ved NGI’s nye udendørsområde, hvor der også er multibane, parkourbane og fodboldbane. Ikke langt derfra er den gamle branddam blevet synlig igen efter en arbejdsdag med fældning af buske og træer og ny indhegning.

Det lokale firma JJ Skovservice har bygget denne flotte siddehytte med plads til 10 – og der kan jo fint være plads til flere, hvis man også bruger bordet til at sidde på. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Og der er fortsat udviklingsplaner for udendørsområdet, blandt andet med flere siddemuligheder, som løbende bliver sat op. Desuden er nye ansøgninger sendt afsted, som skal hjælpe klubben med at få etableret et træningsområde med udendørs fitnessredskaber, som også kan bruges af handicappede.

Det store arbejde med at skrive ansøgninger og koordinere projekter har lønnet sig, og Charlotte Petersen kan glæde sig over, at området bliver flittigt brugt, både i skole- og klubtid og af de lokale om aftenen og i weekenden. Hun kan også glæde sig over, at NGI siden sæsonstart har oplevet en god fremgang fra under 50 til over 100 medlemmer. Og mon ikke medlemstilgangen fortsætter i takt med, at udendørsområdet udvikler og udvider sig.
rmh

Skriv en kommentar