(Last Updated On: 1. december 2016)

Foreningen Mænds Mødesteder Stevns indtog førstepladsen for en særlig sundhedsfremmende indsats, da Region Sjælland onsdag aften uddelte Sundhedsprisen 2016

03msb-psundhedsprisen_1_m_nds_m_destederStevns: Sundhed skal leves, og ikke bare tales om. Det mener foreningen Mænds Mødesteder Stevns, og det er grunden til, at foreningen onsdag aften løb af med førstepladsen på 30.000 kroner, da Region Sjælland uddelte Sundhedsprisen 2016, en af de mest prestigefyldte og eftertragtede sundhedspriser i landet.

– Vores førsteplads har vendt tingene på hovedet – men det virker! Det simple koncept er en bragende succes, siger regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen.

– Vi er meget stolte, men også fyldt med stor taknemmelighed. Det var en fantastisk aften som satte Stevns, og Mænds Mødesteder Stevns, suverænt på Sjællandskortet, siger Per B. Jensen fra Mænds Mødesteder Stevns umiddelbart efter prisoverrækkelsen.

Samvær og fællesskab
Det er tredje gang i år, at Mænds Mødesteder Stevns modtager en pris – og endnu en bekræftelse på, at fællesskabet på Blommevej i Strøby har fat i noget rigtigt.

Der er i dag 75 aktive mænd i Mænds Mødesteder Stevns, som nu alle skal mødes og tale om, hvordan de ønsker, at 2017 skal udvikle sig. Pengene skal anvendes til deres ønsker, måske gratis arrangerede udflugter eller hvad de måtte ønske for fællesskabet.

– Vi er dybt taknemmelige for den store støtte og det gode samarbejde, vi har med Stevns kommunes sundhedsafdeling. Vi er tit i dialog med SSH, sygeplejersker og sundhedskonsulenter om mænd, der kunne trænge til at komme på Blommevej i Strøby, siger Per B. Jensen, som derfor gerne vil benytte lejligheden til at sende en stor og varm tak til Stevns kommune og Sundhedsafdelingen, specielt for samarbejdet med Thor Grønbæk og sundhedskonsulenterne Ellis Heine, Gitte Westi og Kirsten Olofson.

De øvrige priser
Der plejer at være hård konkurrence om Sundhedsprisen, og 2016 har ikke været nogen undtagelse. Hele 35 projekter været i spil, hvor Mænds Mødesteder var blandt de tre finalister.

Andenpladsen på 15.000 kroner gik til Pårørendegruppen ved Hjerneskadecenter Næstved, der arbejder for at skabe bedre kvalitet i rehabiliteringen efter hjerneskade.

På tredjepladsen lå Facebook-favoritten Mindfulness Akademiet i Næstved, der kunne høste 5.000 kroner og næsten lige så mange likes.
rmh

(Pressefoto: Region Sjælland)

 

Skriv en kommentar